van der Horst

Spa: Nemoto en Kangas winnen ingekorte race

Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
Start race 2 Lamborghini Super Trofeo
De tweede race van de Lamborghini Super Trofeo werd vroegtijdig afgevlagd nadat de wagen van Raul Guzman (Target Racing) zwaar in de vangrails ging op het rechte stuk voor de endurance pits. Yuki Nemoto en Olli Kangas (VS Racing) die eerder in de race door een vroege pitstop de leiding hadden genomen werden tot winnaars uitgeroepen.
  • St. Paul
De safety car diende eerder in de wedstrijd buiten te komen om de gecrashte bolide van Emir Keserovic weg te takelen net voor het pitwindow openging. Nemoto en Kangas konden profiteren door nog net binnen te glippen voor hun pitstop terwijl de wagens voor hen nog een ronde moesten verder rijden. Dat bracht de VS Racing bolide onverwacht aan de leiding, definitief zou later blijken.

Met nog 15 minuten op de klok reden Cecotto, Gilardoni en Guzman richting de Raidillon zij aan zij tot een contact Guzman de vangrails in katapulteerde. Zowel de wagen van Guzman als de vangrails raakten zwaar beschadigd waarop onmiddellijk de rode vlag werd bovengehaald. De rijder werd overgebracht naar het ziekenhuis van Luik waar een breuk aan het scheenbeen werd vastgesteld. Na de race werd Cecotto uit de uitslag geschrapt, de twee andere betrokken rijders kregen ieder 10 seconden straftijd voor hun aandeel in het incident. Karol Basz en Andrzej Lewandowski (VS Racing) werden als tweede gekwalificeerd, Dean Stoneman (Bonaldi Motorsport) bezette de laatste podiumplaats. In de Am klasse eindigde de Boutsen Ginion Racing Huracan van Marc Rostan en Giuseppe Fascicolo opnieuw op de tweede plaats.

Foto: Lamborghini Squadra Corse
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 24 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons