van der Horst

Spa: Nick Cassidy en Ferrari aan het feest

Nick Cassidy - AF Corse Ferrari
Nick Cassidy - AF Corse Ferrari
De tweede DTM-wedstrijd op Spa-Francorchamps werd verrassend gewonnen door Nick Cassidy in de Ferrari. De Nieuw-Zeelander wist door een late pitstop kampioenschapsleider Sheldon Van der Linde (Schubert BMW) te verschalken, al kreeg hij het nog warm bij een herstart met nog één ronde te gaan. Thomas Preining (Bernhard Porsche) pakte dan weer zijn tweede podiumplek van het weekend.
  • Prospeed Competition
Start Zondagrace DTM Spa 2022
Start Zondagrace DTM Spa 2022
René Rast (Abt Audi) verloor bij de start al de leiding aan Sheldon Van der Linde, daarachter sloot Cassidy aan als derde. De sleutel tot de wedstrijd was een late pitstop, dat had de Nieuw-Zeelander goed gezien en hij kwam vlak voor de BMW van de Zuid-Afrikaan de baan op. Op koude banden werd hij wel aangevallen maar de Ferrari-piloot hield de deur mooi dicht. Zowel de wedstrijd als de kampioenschapsaspiraties van René Rast kregen in de eindfase een deuk door een lekke band op de Audi. De Duitser parkeerde zijn bolide ter hoogte van Les Combes en de wedstrijd werd daarvoor geneutraliseerd.

Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche
Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche
Er was uiteindelijk nog tijd voor één finale rondje, en door de twee-aan-twee stijl van herstart in de DTM was het voor iedereen nog nagelbijten. Cassidy weerstond vooraan de druk van Van der Linde maar in de buik van het peloton ging het nog mis. Eén van de slachtoffers was Esteban Muth, wiens BMW 'Art Car' beschadigd raakte. Ook de andere Belg aan de start, Laurens Vanthoor, kende wederom geen vlekkeloze wedstrijd. Bij het wegrijden na de pitstop reed hij prompt tegen de Lamborghini van Alessio Deledda, het team maakte daar dus een inschattingsfout. Hij finishte vandaag uiteindelijk als twaalfde.

Lucas Auer - Winward Mercedes
Lucas Auer - Winward Mercedes
In de strijd voor de titel deed Van der Linde vandaag een erg goede zaak, hij heeft nu 130 punten, 32 meer dan Lucas Auer (Winward Mercedes), die overigens vierde werd. Rast is ondanks zijn late uitvalbeurt nog derde, op twee punten van Auer.


Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons