van der Horst

Spa: Niclas Grönholm geeft noodgedwongen forfait

Niclas Grönholm - Hyundai i20 WRX
Niclas Grönholm - Hyundai i20 WRX
GRX TANECO heeft bevestigd dat Niclas Grönholm niet zal deelnemen aan de Belgische manche van het World RX en dit wegens een operatie aan de appendix. Zonde als je weet dat de vliegende Fin momenteel op een tweede plaats staat in de tussenstand tussen de Peugeot's van Kevin en Timmy Hansen. De Hyundai-rijder won de openingsmanche in Abu Dhabi, maar werd nadien naar de tweede plaats verwezen na een aanrijding met Kevin Hansen. In Barcelona was Niclas ook goed onderweg en werd vierde in de finale.
Het is nog niet geweten of Grönholm wordt vervangen. Joni Wiman, die aanvankelijk deelnam aan Spa-Francorchamps in een derde Hyundai i20, zal nu samen met de Rus Timur Timerzyanov de opdracht krijgen ​​om punten te verzamelen voor de teamkampioenschap. We wensen bij deze de Fin een spoedig herstel toe, maar hij werd wel getipt als een van de favorieten voor de zege in Spa.

Foto: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op woensdag 8 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa World RX of Benelux.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons