van der Horst

Spa & Nürburgring: Dubbel programma voor orginsatoren van Supercar Challenge

Renault R.S 01
Renault R.S 01
Het weekend van zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2017 staat weer garant voor een twee dagen race actie! Zo zien we de Supercar Challenge powered by Hankook op de Nurburgring en de GT&Prototype Challenge op het circuit Francorchamps terug.
Beide raceklassen begonnen al op vrijdag met de Free Practices (2x). Voor de rijders van de Supercar Challenge de ideale gelegenheid om het circuit van de Nurburgring weer te herbeleven. Immers het was in 2014 dat de meeste rijders daar voor het laatst hebben gereden tijdens het tweede race weekend van dat jaar. Voor de GT&Prototype Challenge was de vrijdag ook ingedeeld met testmogelijkheden. Dé mogelijkheid voor de rijders om misschien ook aan elkaar te wennen want met meer dan 35 auto’s op de baan ziet het er naar uit dat we leuke gevechten gaan zien!

De zaterdag verloopt voor de rijders van de Supercar Challenge als de GT&Prototype Challenge verrassend genoeg ook weer bijna identiek. In de ochtend staan de kwalificaties gepland. Beide groepen gaan tegelijk het circuit op om daar hun beste rondetijden te zetten. Vervolgens is het race 1 die in de vroege middag al  gereden wordt.

Race 2 wordt gehouden op zondagmiddag. Het is dan pas dat we weten wie er de meeste punten heeft verzameld. Cruciale punten want voor veel divisies is het nog steeds erg spannend omtrent de kampioenschapstitel.

Op de website van de Supercar Challenge onder de button kalender proberen we zoveel mogelijk belangrijke informatie te plaatsen over het evenement. Zo kan je daar  o.a. de tijdschema’s terugvinden. Voor het evenement op de Nurburgring hebben we ook nog aanvullende informatie daar geplaatst zoals openingstijden van de paddock, Welcome center en de route naar dit Welcome center.

Wij maken ons klaar voor weer een fantastisch race weekend, tot volgende week!

Supercar Challenge Press
   • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons