van der Horst

Spa: Ook 41 wagens tekenen present voor Michelin Le Mans Cup

CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
CD Sport - Ligier JS P320 Nissan
Wanneer de European Le Mans Series neerstrijkt in Spa-Francorchamps, is ook de Michelin Le Mans Cup van de partij. Ook dit seizoen vult deze serie mee het voorprogramma met een race op zaterdag. Ook daar kunnen ze niet klagen over het aantal wagens dat present tekent, namelijk 41. De meeste wagens komen logischerwijs uit in LMP3, maar men heeft wel het grootste startveld GT3's sinds het begin van het kampioenschap.
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Haegeli by T2 Racing - Duqueine M30-D08 Nissan
Zoals steeds vormen de LMP3's de hoofdklasse in dit kampioenschap en de wagens uit die klasse zullen dan ook in grote getale afzakken naar de Ardennen. Maar liefst 29 om precies te zijn, waar er voornamelijk Ligier's aan te pas komen, aangevuld met vier Duqueine's. Eén van die vier wagens daarvan is Belgisch getint met Brent Verheyen als rijder. De Limburger liet verstek in Aragón nadat deze manche onverwacht verplaatst werd omwille van de geschrapte race in Imola en viel net op hetzelfde weekend als de 24 Hours of Zolder. Verheyen en teamgenoot Pieder Decurtins overwogen nog even om toch te gaan, maar besloten uiteindelijk om deze wedstrijd over te slaan. Voor onze jonge landgenoot wordt de manche in Spa wel een interessante test, gezien hij al genoeg kilometers heeft afgemaald op het tracé in de Ardennen. Zo kan hij zien hoe hij zich kan meten met de toppers als Matt Bell, Gillian Henrion, Wayne Boyd en Colin Noble.

GMB Motorsport - Honda NSX GT3
GMB Motorsport - Honda NSX GT3
In de GT3-klasse krijgen we toch wel een unicum dit jaar. Normaliter worden de laatste wedstrijden meestal links gelaten door de deelnemers die uitgeteld zijn voor het kampioenschap. Maar dit jaar daarentegen krijgen we maar liefst twaalf bolides aan de start. En er is zelfs een mooie mix qua constructeurs. Al zitten de teams dit seizoen dichter op elkaar in de punten, gezien de top drie maar gescheiden is door tien punten verschil. Met andere woorden: spektakel gegarandeerd op zaterdag namiddag om 16:05 uur.

Foto's: Thomas Smets - RacingpixelsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op vrijdag 15 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons