van der Horst

Spa: Perfetti wint de eerste GT2 wedstrijd

Egidio Perfetti - Mentos Racing Porsche 935
Egidio Perfetti - Mentos Racing Porsche 935
De eerste demowedstrijd voor het “Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend” werd gewonnen door WEC rijder Egidio Perfetti aan het stuur van een van de drie deelnemende Porsche 935. Jan-Erik Slooten (Ring Police) eindigde als tweede en eerste van de Porsche 911 GT2 Clubsport rijders. Het laatste podiumtrapje ging naar Klaus Abbelen (Frikadelli Racing Porsche 911 GT2 Clubsport).
Start race 1 “Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend"
Start race 1 “Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend"
Twaalf Porsche 911 GT2 Clubsport en drie Porsche 935 namen de start van eerste GT2 race volgens het nieuwe SRO reglement. Achter een Porsche 935 in Martini kleuren nam het veld de start met op kop de Mentos Racing Porsche 935 van Perfetti. Even zou Perfetti de koppositie afstaan aan James Sofronas (Spirit Race Team Uwe Alzen Automotive Porsche 911 GT2 Clubsport) om al snel de leiderspositie weer over te nemen. Wanneer Sofronas de pits moest opzoeken in de derde ronde reed Perfetti ongestoord naar de zege.

Klaus Abbelen - Frikadelli Racing Porsche 911 GT2 Clubsport
Klaus Abbelen - Frikadelli Racing Porsche 911 GT2 Clubsport
Achter Perfetti streden Jan-Erik Slooten en Klaus Abbelen om de tweede plaats die uiteindelijk aan laatstgenoemde zou toekomen. Ook om de vierde plaats werd fel gestreden tussen Chris Hoy Porsche AG Porsche 911 GT2 Clubsport) en 2018 Le Mans GTE-Am winnaar Christian Ried (Proton Competition Porsche 911 GT2 Clubsport). De Duitser wist de Brit in de voorlaatste ronde te verrassen en kwam als vierde over de lijn met een halve seconde voorsprong op de Brit. Philipp Neuffer (Huber Sport Porsche 911 GT2 Clubsport) kwam als zesde over de lijn. Zaterdag volgt er nog een tweede race voor de “Porsche Motorsport GT2 Supersportscar Weekend”.

Foto's: Niels Vaeck
 

 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons