van der Horst

Spa: Peugeot boven in de vrije trainingen – Gilles Magnus mee vooraan

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
De TCR Europe serie is dit weekend te gast op het Circuit van Spa Francorchamps in het kader van het GT Open weekend. Vrijdag werden er al twee vrije trainingen afgewerkt waarin we telkens een Peugeot 308 TCR bovenaan de tabellen terugvonden. Julien Briché zette het exemplaar van JSB Compétition bovenaan in de eerste sessie, Jimmy Clairet (Team Clairet Sport) deed hem dat na in de namiddag. Gilles Magnus (Comtoyou Audi RS 3 LMS) reed zich tweemaal in de top vijf.
Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308 TCR
Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308 TCR
Met een tijd van 2:31.007 was Julien Briché de snelste in de eerste vrije sessie voor de TCR Europe. De tweede chrono was voor de Team WRT Audi RS 3 LMS van Santiago Urrutia in 2:31.443, Aurélien Comte (JSB Compétition Peugeot 308 TCR – 2:31.556) maakte de top drie vol. Gilles Magnus realiseerde de vijfde tijd (2:31.785) achter de WestCoast Racing VW Golf Gti TCR van Gianni Morbidelli. Onze tweede landgenoot Maxime Potty (Team WRT VW Gold Gti) klokte de dertiende chrono op 34 deelnemers.

Maxime Potty - Team WRT VW Golf Gti TCR
Maxime Potty - Team WRT VW Golf Gti TCR
Julien Briché, snelste in de eerste sessie, ging in de tweede training zwaar van de baan op de Raidillon waarbij de Peugeot ernstige schade opliep De sessie diende enkele minuten stil gelegd te worden met de code rood. Uiteindelijk ging de snelste chrono toch nog naar een Peugeot met Jimmy Clairet die een chrono van 2:31.026 liet optekenen. Hij ging de Target Competition Hyundai i30 N van Josh Files (2:31.032) en de Stian Paulsen Racing Cupra TCR van Stian Paulsen (2:31.052) vooraf. Gilles Magnus was ditmaal goed voor de vierde chrono (2:31.113), hij werd op de tabellen gevolgd door Teddy Clairet (Team Clairet Sport Peugeot 308 TCR ). Maxime Potty stelde zich tevreden met de vijfentwintigste chrono net na de Boutsen Ginion Racing Honda Civic van Tom Coronel.

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op vrijdag 7 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons