van der Horst

Spa: Pole voor Eastalent-Racing

Eastalent-Racing - Audi R8 LMS Evo II
Eastalent-Racing - Audi R8 LMS Evo II
Vandaag kwamen zowel de GT Open en GT Cup Open in Spa alleen maar in actie voor de kwalificaties. Beide series rijden morgen namelijk een endurance race van twee uur en twintig minuten, waar vandaag de startgrid van gezet werd. Uit de kwalificatie kwam de Eastalent-Racing Audi als beste uit. Het duo Simon Reicher en Christopher Haase kon namelijk de beste gemiddelde tijd realiseren. Naast hen start de Optimum Motorsport McLaren van Charlie Fagg en Sam de Haan.
  • Hamofa Performance
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
AF Corse - Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Ook op de tweede startrij zijn twee verschillende merken vertegenwoordigd met de Team Motopark Mercedes van Diego Menchaca en Marcos Siebert en naast hen de Oregon Team Lamborghini van Pierre Louis Chovet en Maximilian Paul. De beste Pro-Am wagen start als zevende - Team GT Mercedes van Alain Valente en Florian Scholze -, terwijl de beste Am op plaats vijftien zal vertrekken - AF Corse Ferrari van Alessandro Cozzi en Giorgio Sernagiotto. Onze landgenoot Laurent de Meeus kon samen met Jamie Stanley hun AF Corse Ferrari op een 25ste plek parkeren, terwijl de Street Art Racing Aston Martin pas als 49ste algemeen van start zal gaan.

Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
Q1-Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup type 992
In de GT Cup Open pakte de Mertel Motorsport Ferrari 488 Challenge van Iván Velasco en Jorge Cabezas de pole. Het Spaanse duo hield de Volcano Motorsport Porsche 992 GT3 Cup achter zich, ondanks een ontketende Adam Christodoulou in zijn sessie. Bij Q1 Trackracing was er wel vreugde, vooral dan in het Am-klassement. Daar behaalden Xander Przybylak en Laurent Vandervelde de pole en starten als 36ste algemeen. Fidel Castillo en Nicolas Vandierendonck zullen wat meer werk hebben met hun zevende plek in Pro-Am en 43ste startplaats. Morgen start de race om 12:45 uur en is live te volgen op het YouTube-kanaal van de GT Open.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zaterdag 27 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons