van der Horst

Spa: Porsche sterk in de vrije trainingen

Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Laurens Vanthoor - SSR Performance Porsche 911 GT3 R
Het DTM weekend op het Circuit de Spa-Francorchamps is goed begonnen voor Porsche. Het Duitse merk wist in beide vrije sessies beslag te leggen op de snelste chrono. In de eerste sessie was het Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R) die de snelste ronde aflegde in 2:17.811. In de namiddag was het Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R) die de tabellen aanvoerde. Vanthoor was ditmaal goed voor de derde chrono.
  • De Swert Opticiens
Al in de eerste sessie gaven de Porsche's de toon aan. Vanthoor zette de snelste chrono neer en werd op de tabellen gevolgd door merkgenoot de Thomas Preining. Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan), Kelvin van der Linde (Team Abt Audi R8 LMS Evo II) en Mikael Grenier (GruppeM Mercedes-AMG) maakten de top vijf vol. Voor Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) verliep de sessie minder vlot, hij kwam niet verder dan de zesentwintigste tijd op zevenentwintig wagens.

Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Thomas Preining - KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R
Kort nadat Preining in de tweede sessie de snelste chrono tot dan toe had neergezet begon het te regenen. Niemand kon die chrono nog verbeteren en Luca Stolz (HRT Mercedes-AMG) en Vanthoor maakten uiteindelijk de top drie vol. Philipp Eng (Schubert Motorsport BMW M4) en Nico Müller (Team Rosberg Audi R8 LMS Evo II) vervolledigden de top vijf. Esteban Muth deed het ditmaal veel beter en eigende zich de achtste chrono toe.

Foto's: DTM-Media-Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 9 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons