van der Horst

Spa Prologue: TF Sport bracht ELMS-chassis naar Spa om Keating Car te vervangen

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR
TF Sport brengt als reservechassis een van zijn European Le Mans Series Aston Martin Vantage GTEs naar Spa, nadat zowel de Keating Car als de D'station Racing WEC-wagens maandag tijdens de voorseizoenstesten crashten op het Ardense circuit.
  • STX Motorhomes
TF Sport vervoert zijn European Le Mans Series Aston Martin Vantage GTE naar Spa-Francorchamps ter vervanging van zijn beschadigde nummer 33 GTE-Am-auto na een crash tijdens de FIA ​​World Endurance Championship voorseizoenstest op maandag. De nummer 33 TF Sport Aston Martin liep chassisschade op nadat Ben Keating de controle verloor tijdens het beklimmen van Eau Rouge en hij bij Raidillon tegen de barrière botste.

Teambaas Tom Ferrier bevestigde aan Sportscar365 dat het Britse team een vervangende GTE-auto zou overbrengen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar België. Het team heeft vanochtend rond vijf uur zijn ELMS-chassis ontvangen. Normaal wordt deze in de ochtendsessie, die nu bezig is, gebruikt. Ferrier zei dat de vervangende Aston Martin klaar is om te rijden na de deelname aan de European Le Mans Series-seizoensopener in Barcelona op 18 april. 

D'Station Racing met TF Sport Aston Martin Vantage AMR GTE
D'Station Racing met TF Sport Aston Martin Vantage AMR GTE
Beide door TF Sport gerunde Aston Martins waren betrokken bij zware solo-ongelukken tijdens de openingssessie van maandag van de tweedaagse 2021 Prologue-test. De nr. 777 D’station Racing Aston Martin Vantage GTE, die wordt klaargemaakt door de TF-crew, zal worden gerepareerd na een crash tegen de barrière bij Raidillon.


Het ongeval van Satoshi Hoshino, veroorzaakt door een lekke band linksachter, vond plaats slechts tien minuten nadat de groene vlaggen zwaaiden om een ​​einde te maken aan de rode vlag veroorzaakt door de crash van Keating. Volgens Ferrier zorgde de frontale botsing van de D’station-auto ervoor dat het chassis geen ernstige schade opliep, terwijl de auto van Keating de barrières schuin raakte. Het is duidelijk dat het ongeval van Keating niet werd veroorzaakt door een probleem met de auto. Zowel Keating als Hoshino liepen weg van hun ongeluk en werden gecontroleerd en ontslagen uit het medisch centrum van Spa-Francorchamps. 

Het is niet de eerste keer dat TF Sport het chassis laat moet vervangen voor een grote race in Spa. Een crash in de aanloop naar de Total 24 Uur van Spa in 2019 resulteerde erin dat het team een ​​van zijn Britse GT-chassis binnenhaalde dat de Pro-Am-klasse in die race won.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Prologue Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons