van der Horst

Spa: Q1 by EMG Motorsport met vier wagens in GT Cup Open

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup Gen. 2
Dit weekend gaat de tweede manche van het seizoen van de GT Open door op het circuit van Spa-Francorchamps. Net zoals tijdens de opener in Paul Ricard is ook de GT Cup Open van de partij. In dat kampioenschap kwam Q1 by EMG Motorsport in Frankrijk uit met een wagen van de nieuwe generatie van de Porsche 911 GT3 Cup. Dit weekend doet het Limburgse team er nog een schepje bovenop, met het inzetten van maar liefst vier wagens.
In Le Castellet kwam het team met een Pools duo aan de start en Maciej Darmetko en Artur Janosz deden het daar niet onaardig met twee podiums in de Pro-Am klass. Voor dit weekend wordvergelijkbare resultaten verwacht van het duo, of zelfs winst in de klasse of algemeen. Toch zullen ze nu ook van binnenshuis tegenstand krijgen. Eén wagen wordt door Jan Lauryssen en Bas Schouten bestuurd waarnaast een derde wagen uitkomt in de Pro-Am klasse voor Filip Teunkens en Jaap van Lagen. De vierde wagen van het team wordt in de Am-klasse ingezet voor Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten, de 21-jarige neef van Bas.

Foto: GT Cup Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op maandag 14 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons