van der Horst

Spa: Q1 Trackracing opnieuw aan de winst, ditmaal tweemaal in de GT Cup Europe op eigen bodem

Nicolas Vandierendonck /Bogdan Duma - Q1 Trackracing
Nicolas Vandierendonck /Bogdan Duma - Q1 Trackracing
Het Limburgse Q1 Trackracing is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de vaste waarden op het nationale en internationale autosportfront, zeker in de Lage Landen, maar ook op de Europese autosportscène. Afgelopen weekend stond het team uit Limburg aan de start van de derde meeting van de GT Cup Europe, met twee races van 50 minuten op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor het derde weekend op rij eindigde een Porsche 911 GT3 Cup van het team bovenaan de ranking en het team neemt ook weer de leiding van het teamklassement in de Europese competitie in handen. De volgende afspraak is over tweede weken, met de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux op Circuit Zandvoort.
De GT Cup Europe is al enkele seizoenen één van de hoofdopdrachten van het raceteam met basis in Bree. Dit seizoen nemen niet minder dan vier duo’s van Q1 Trackracing deel aan de competitie, die na dit weekend in Spa-Francorchamps halverwege het seizoen is.

Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Stienes Longin/Nicolas Saelens - Q1 Trackracing
Inderdaad, we hebben er drie van de zes meetings opzitten”, aldus Nicolas Vandierendonck, die in de GT Cup Europe ook weer zelf achter het stuur zit. “We hebben een goede eerste helft van het seizoen afgewerkt, maar we merken wel dat de competitie hier behoorlijk steviger is geworden. We hebben nu even een break in de GT Cup Europe, een competitie die hervat op 20 en 21 juli in Paul Ricard en onze ambitie voor de tweede helft van het jaar is om voor de titels te vechten.

Xander Przybylak/Lars Zaenen - Q1 Trackracing
Xander Przybylak/Lars Zaenen - Q1 Trackracing
In Spa reed het duo Longin-Saelens op zaterdag naar een mooie tweede plaats, terwijl Xander Przybylak en Lars Zaenen zevende werden in de wedstrijd, beide in de klasse Pro/Am. Op zondag raakten Longin en Saelens bij de start betrokken in een aanrijding, waarna ze een stevige inhaalrace van de laatste plaats naar de zevende plek inzetten, terwijl Xander Przybylak en Lars Zaenen knap derde werden. 

In het algemene kampioenschap zijn Longin en Saelens nu derde in de puntenstand, terwijl Przybylak en Zaenen voorlopig zevende staan.

Twee zeges in de AM-klasse

Laurent Vandervelde/Nathan Brauns - Q1 Trackracing
Laurent Vandervelde/Nathan Brauns - Q1 Trackracing
In de AM-klasse was de zege in de eerste race voor Laurent Vandervelde en Nathan Brauns, terwijl Nicolas Vandierendonck en Bogdan Duma het op zondag deden, nadat ze eerder al derde waren geworden. In de AM-klasse staan het duo Vandierendonck-Duma halverwege het seizoen tweede in de tussenstand op twee punten van de leiders, terwijl Vandervelde-Brauns, ondanks een crash op zondag in Spa, mooi derde staan, op nog eens tweede punten van hun teamgenoten. Alles is dus nog mogelijk. Na Spa-Francorchamps is Q1 Trackracing ook opnieuw leider in de puntenstand bij de teams.

De volgende opdracht voor Q1 Trackracing komt er alweer aan over twee weken, met de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, waar het team met Dirk Schouten de leidersplaats in het kampioenschap verdedigt. Afspraak dus aan de Noordzee in Zandvoort op 8 en 9 juni!

Persbericht Q1 Trackracing
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 27 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons