van der Horst

Spa Racing Festival: nabeschouwing bij de kwalificatie

Ward Sluys/Chris Mattheus - BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Chris Mattheus - BMW M4 Silhouette
Op zaterdagochtend staan er twintig bolides klaar om op een natte baan te kwalificeren voor de twee races van het weekend. Al snel zien we special guests Max Koebolt en Nigel Melker in de Ligier LMP3 bolide de snelste tijd neerzetten die ook niet meer wordt verbroken.
Daarachter is het aan het einde van de sessie de Mosler van Kosta en Oliver Campos Hull die de eerste startrij vol maken voor de eerste race vanmiddag. De derde tijd is voor Henk Thuis met de Pumax RT en Henry Zumbrink zet zijn Volvo V60 V8 op de vierde plaats.

Campos Hull/Kanaroglou - Mosler MT900R
Campos Hull/Kanaroglou - Mosler MT900R
In de GTB divisie is het gastrijder Yann Penlou met de Porsche 997 die lang de eerste tijd in handen heeft. Drie minuten voor het einde van de kwalificatie weten Ward Sluys en Chris Mattheus toch die tijd nog te verteteren en zo de pole position te pakken. Ook Bob Herber weet in de laatste ronde nog een snelle tijd neer te zetten en de tweede positie op te eisen, waardoor Yann Penlou terugverwezen wordt naar de derde positie voor de snelle equipe van Tom Wrigley en Joe Tuckey.

Na de GT bolides mogen de Sport divisies in de volgende sessie zich gaan opmaken voor de strijd om de pole positions.

Robert van den Berg/Benjamin van den Berg - BMW 132i
Robert van den Berg/Benjamin van den Berg - BMW 132i
Na tien minuten zien we dat de equipe Van den Berg de snelste tijd heeft weten te noteren. Daarachter is het Kevin Clarke en dan de twee Seats van Dennis de Borst/Martin de Kleijn en Dennis Houweling/Aart-Jan Ringelberg. BS Racing weet hun BMW dan tussen de twee Seats te plaatsen.
In de Sport divisie is het Niel Kool die een hele snelle tijd weet te zetten. Stephan Polderman heeft de tweede tijd in handen voor Harold Wisselink/Toon Rutgers en Stan van Oord.

Na twintig minuten kwalificatie zijn in beide divisies de kopposities nog wat gewisseld. De pole positie in de Supersport divisie is uiteindelijk voor Robert en Benjamin van den Berg, voor Jan van der Kooi en Priscilla Speelman. De derde startpositie is voor de leiders in het kampioenschap Dennis de Borst en Martin de Kleijn. Daarachter maken Dennis Houweling/Aart-Jan Ringelberg, Marcel van de Maat/ Peter Scheurs en Ronald en Luuk van Loon de top zes vol.

In de Sport divisie starten vanmiddag Bart Drost en Niels Kool van de eerste plaats en daarachter zijn het Harold Wisselink en Toon Rutgers op de tweede positie en Chris Voet en Bart van den Broeck op de derde positie. Vier, vijf en zes zijn Carlijn Bergsma/Pieter de Jong, Stephan Polderman en Kim Troeijen/Wim Lemmens.

Vanmiddag om 14.20 uur gaat de eerste race van het weekend van start. Ben je er niet live bij op het circuit Spa Francorchamps, volg dan de rijders via de live timing: https://livetiming.raceresults.nu/spa#screen-results

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 8 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons