van der Horst

Spa Racing Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren (Supercar Challenge)

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het voorlaatste raceweekend van het seizoen 2016 wordt komend weekend gehouden op het fameuze circuit Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. Hier zal worden gestreden om de zo belangrijke punten die moeten leiden tot het kampioenschap.
  • Prospeed Competition
Volvo Reede Racing By Day-V-Tec - Volvo S60 V8
Volvo Reede Racing By Day-V-Tec - Volvo S60 V8
In de SuperGT divisie gaat het nog tussen drie rivalen, al heeft de equipe van Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull, rijdend met de Mosler MT900R wel een ruime voorsprong op concurrenten Alberto de Martin en Pedro Salvador en Henry Zumbrink. Omdat helaas de equipe van De Martin/Salvador niet aanwezig kan zijn in Spa Francorchamps, kan Zumbrink bijna zeker zijn van de tweede positie in het kampioenschap of wanneer alles goed uitvalt zijn zijn titelkansen ook nog aanwezig. Henk Thuis kan ook nog een stapje omhoog en zich proberen te verzekeren van een derde positie in het kampioenschap, zeker nu de tweede Mosler van het Spaanse team niet aanwezig is.

Van Berlo Racing - Porsche 997 GT3
Van Berlo Racing - Porsche 997 GT3
In de GTB divisie kunnen de Belgen Ward Sluys en Chris Mattheus zich al tot kampioen kronen in Spa Francorchamps, alleen Aart Bosman kan hen nog van de titel afhouden. Bosman staat wel 32 punten achter op de leiders, maar de laatste races moeten nog gereden worden en misschien blijft het spannend tot aan de laatste race in Assen. In Spa Francorchamps moeten beide heren rekening houden met vele andere rijders in de GTB divisie. Voor dit evenement zien we een grote groep rijders in deze divisie zoals Oliver Freymuth met de Renault Megane, Marcel van Berlo met zijn Porsche 997 en Daan Meijer en Bob Herber samen in een BMW M4 Silhouette. Ook Team Roscar heeft maar liefst vijf Porsches ingeschreven voor dit evenement waardoor wij geloven dat we in de GTB divisie veel strijd zullen zien.

In de Supersport divisie ligt het kampioenschap nog helemaal open. Momenteel voeren Dennis de Borst en Martin de Kleijn de lijst aan, maar met maar twee punten voorsprong op de nummer twee Ronald van Loon en Luuk van Loon en vier punten voorsprong op de nummer drie Dennis Houweling en Aart Jan Ringelberg. Ook Robert van den Berg heeft nog zicht op het kampioenschap, maar dan moet hij echt alles uit de kast gaan halen. Elk punt wat te halen is in Spa Francorchamps is belangrijk voor deze strijders, maar er liggen zeker kapers op de loer zoals de snelle equipe van Marcel van de Maat en Peter Scheurs, maar ook Eric van den Munckhof, Jan van der Kooi en Priscilla Speelman en Ted van Vliet die nog punten willen sprokkelen en zeker gaan voor de overwinning. Het kampioenschap wordt in België zeker nog niet beslist.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ
In de laatste divisie van de Supercar Challenge, de Sport divisie zijn het de equipes van Bart Drost/Niels Kool en Chris Voet/Bart van den Broeck die de beste papieren hebben op het kampioenschap in de Sport divisie. De kleine rappe Peugeot van het Belgische Traxx racing team zal gebrand zijn om de meeste punten binnen te slepen op eigen grondgebied en de strijd open te laten tot aan de Formido Finaleraces. Wie de derde positie in het kampioenschap gaat opeisen is ook nog zeer spannend. Carlijn Bergsma en Pieter de Jong hebben maar twee punten voorsprong op Clio rijder Stan van Oord en we mogen zeker ook nog niet Harold Wisselink en Toon Rutgers afschrijven, want die zijn gebrand om het seizoen af te sluiten met een top drie positie. We zullen in de Sport divisie dan ook opnieuw een mooie race gaan zien.

Aan het einde van het weekend zien we welke rijder(s) zich het beste gepositioneerd hebben voor de titels die te verdelen zijn in 2016. Of zien we al een equipe zich tot kampioen kronen?

Kun je er niet bij zijn in Spa Francorchamps om alles live mee te maken, dan kunt u de verslagen van de races teruglezen op onze website na het weekend of de beelden terug kijken tijdens onze TV uitzending op RTL Autosport op zondag 16 oktober omstreeks 14.00 uur.

Supercar Challenge by Pirelli PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 5 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons