van der Horst

Spa Racing Festival: Voorbeschouwing van de organisatoren

Zoals de traditie het wil, zien we volgend weekend het Racing Festival op Spa-Francorchamps en dat betekent meteen het einde van het internationale seizoen in de Ardennen. De kampioenschappen en series komen uit België, Frankrijk, Engeland en Nederland.
  • Skylimit Events
Laten we in eigen land beginnen. Na één jaar afwezigheid, ontvangen we terug de deelnemers van de BGDC, de Belgian Gentlemen Drivers Club, een regionale serie die is uitgegroeid tot het beste voor de amateurs in ons land, zeker als ze lange wedstrijden willen rijden. Het gaat dit weekend om een race van 200 minuten op zondagnamiddag, met start om 14u15.

De 750 MC Cartek Club is dan weer min of meer de Britse tegenhanger van de BGDC en zij doen het op zondagochtend.

De helft van de 250 wagens in de paddock - met overigens gratis toegang – komt uit Frankrijk, met meer dan 80 Caterham in twee divisies, de R300 en de Academy & Roadsport. Ook hier staan kleine verschillen en veel positiewijzgingen op het menu.

De Mitjet 2L & Supertourisme, de erfgenamen van de bekende Legend Car zullen op dezelfde manier racen.

Maar de hoofdbrok van het seizoen is en blijven de beide races van één uur van de GT & Prototypes Challenge, de nieuwe reeks van het het Nederlandse V-Max. Voor de wedstrijden in België, mogen we ons aan een startgrid van goed 40 wagens verwachten.

We kijken vooral naar de Renault RS01 Trophy van Equipe Verschuur uit, een wagen in handen van de Belgische experten Stéphane Lémeret en Sam Dejonghe. Zij rijden voor Renault België Luxemburg, maar zij vinden op hun weg wel goed twintig prototypes. Onder meer vier Ligier LMP3 van onder meer Racing Expérience, twee Ginetta LMP3, de Norma M20FB ‘Belcar’ van Luc De Cock-Tim Joosen en David Houthoofd-François Bouillon staan aan de start, maar ook een Wolf GB08 uit Engeland, Praga, Radical en een Oreca LMP-C.

In het peloton GT, vinden we de Mercedes AMG SLS GT3 van Daan Meijer, een Puma en een Mosler. Maar ook de Vantage GT3 van Aston Martin Brussels met Tim Verbergt zou aanwezig zijn.

 Naast nog de nodige Porsche zien we ook de beide TransAm van Howe Racing met Eric Van de Poele en zijn vrienden.

 Het zal een mooie editie 2017 van het Racing Festival worden, het laatste evenement van het jaar van de RAC Spa en Pierre Delettre die nu al hard werken aan de Legend Boucles 2018. Op 11 oktober volgt daarover een persconferentie in Saint Hubert.

Spa Racing Festival Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 29 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons