van der Horst

Spa Racing Festival: De eerste keer voor Junior Planckaert

Junior Planckaert - Ford Fiesta Sprint Cup
Junior Planckaert - Ford Fiesta Sprint Cup
Na zijn ongemeen knappe Belgische overwinning tijden de Zolderse Truck Grand Prix is het uitkijken naar het prille debuut dit weekend van Junior Planckaert op het circuit van Spa-Francorchamps. De zoon van pater familias Eddy zal er pas in de vrije training zijn eerste meters afhaspelen en aldus voor de eerste keer racen op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld.
Junior Planckaert - TeamLongin by FordStore Feyaerts
Junior Planckaert - TeamLongin by FordStore Feyaerts
« Ik ben alvast ongelooflijk tevreden dat ik eindelijk mijn debuut zal beleven op Spa-Francorchamps, » zegt Junior over wat hem staat te wachten. « Zelfs al heb ik nog nooit kennisgemaakt met het snelle en technische tracé. Toen wij met TeamLongin en FordStore Feyaerts tot een akkoord kwamen voor mijn deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup, had ik de twee meetings daar dan ook met stip genoteerd op mijn kalender. De omstandigheden – het annuleren van de Spa Euro Race en mijn motorongeval – maakten dat ik ongeduldig nog even diende te wachten vooraleer Spa er écht aankwam. Ik ben benieuwd wat mijn indrukken zullen zijn na de eerste vrije training. » 
 
Junior Planckaert
Junior Planckaert
Na een sterk debuut in de Ford-merkencup op Circuit Zandvoort kwam Junior gedurende een vrijblijvende motorritje ten val en liep hierbij een been- en kniebreuk op. Na een lange revalidatie en het missen van twee Ford-meetings kroop hij tijdens de Truck Grand Prix opnieuw achter het stuur van de gele #11 TeamLongin by FordStore Feyaerts. Met succes. Geholpen door de omgekeerde Top 5 stond hij voor Race 2 plots in « pole position » en sneed als leider de 1ste linkse aan. 
 
Junior Planckaert
Junior Planckaert
« Eerlijk ? Ik had dat helemaal niet verwacht. Na de start bleek dat Nathan en ikzelf een gat hadden getrokken met de hele meute en dat heeft mijn taak enigzins vergemakkelijkt. Ik mocht mij vooral niet laten opjagen door Nathan. En, ja, het blijft wringen dat ik in die laatste ronde de algemene leidersplaats verloor aan Wierzbicki maar langs de andere kant besef ik ook dat ik zonder die tweede neutralisatie door de safety car misschien eerder was ingehaald geweest door het peloton dat in die laatste ronden was teruggekeerd. » 
 
Coach en projectleider Bert Longin geeft nog mee. « Op Circuit Zolder wist Junior perfect om te gaan met de druk die op hem hing. Hij bleef de hele tijd uitermate rustig. Ook op de piste, met de achtervolgers die hem op de hielen zaten. Hij nam bewust geen risico’s en was zelfs misschien iets te voorzichtig. Dat is een aspect waaraan we gaan werken, zodat hij in Spa in het woelige peloton zijn plaatsje met verve kan verdedigen.»    
 
Wetende dat Jurgen Van den Broeck, ex-wielrenner, dit weekend het peloton van de Ford Fiesta Sprint Cup zal vervoegen, hangt er een beetje een duel in de lucht tussen de twee in de wielrennerij bekendgeworden namen. 
 
Junior Planckaert op de grid in Zolder
Junior Planckaert op de grid in Zolder
« Zo te horen heeft hij heel wat ervaring opgedaan in de racerij, terwijl ik in Spa nog maar toe ben aan mijn derde meeting. Hij ontdekt dan weer de Fiesta, een auto die ik ondertussen ken als mijn broekzak. Ja, ik zal die #28 van Jurgen toch wel een beetje in de mot houden ! Ik besef dat ik niet ga voor een herhaling van de overwinning in Zolder, laat staan een podiumplaats. Mijn ambitie voor Spa is het behalen van een behoorlijke plek, na een leuke en vooral faire wedstrijd. » 

Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 14 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons