van der Horst

Spa Racing Festival: Debuutrace voor Marieke Stuff

Marieke Stuff - NiceRacing
Marieke Stuff - NiceRacing
Tijdens de zesde manche van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup, die betwist wordt in het kader van het Spa Racing Festival, debuteert Marieke Stuff (24) in de Ford-merkencup en wordt zij, naast Esmee Kosterman, het tweede meisje dat het opneemt tegen de gevestigde, zeg maar mannelijke, waarden!
Voor Nederlandse Stuff is het de allereerste keer dat zij in competitie achter het stuur plaatsneemt van de #24 NiceRacing en dat heeft veel zo niet alles te maken met een zekere Milan De Laet. De Belg verloor in 2021 na een intense strijd slechts in de finale op TT Circuit Assen met zeven punten verschil de Belgische titel én de Junior-kroon aan kampioen Nathan Vanspringel. 
 
“Onder de vlag van TBcompetition was Marieke de vaste mecanicien/vertrouweling van Milan,” legt Toon Bosmans van TBcompetition uit. “Hoewel zij via die weg nadien door Van Amersfoort Racing werd aangetrokken als mecanicien in F3, F4 en Euroformula, bewaart zij nog steeds goede herinneringen aan de passage met Milan in de Fiesta Cup. Zij heeft een zwak voor de Fiesta Cup en was vastbesloten om er vroeg of laat zelf aan de start te verschijnen!” 
 
Binnen de rangen van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup kon Toon Bosmans het altijd goed vinden met Johan Land van NiceRacing en tijdens een voorgaande meeting ging het tussen pot en pint over de wens van Marieke Stuff om zelf te gaan racen. 
 
“Na wat geschuif met datums en kalenders, kwamen we tot een akkoord voor de manche op Spa-Francorchamps,” verduidelijkt nog Bosmans. “Marieke zal er dus uitkomen voor NiceRacing en ik zal haar als coach begeleiden. Zij zat al eerder achter het stuur van de Fiesta, maar enkel tijdens track days. Wetende dat zij het opneemt tegen rijders die echt wel thuis zijn in de Fiesta Cup, is het haar betrachting om in de eerste plaats ervaring op te doen, de races vol te maken, heel veel te genieten en de basis te leggen voor wat nog komen gaat.” 
 
Mooi om te weten is dat Milan De Laet ook van de partij zal zijn op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld. Hij won eerder in de verschrikkelijke Revolution A-One 500SC-proto op Circuit Zandvoort in Supercar Challenge en het is met deze proto dat hij in Spa opnieuw zijn kans waagt in de Nederlandse competitie. 
 
“Het wordt een prettig weerzien,” straalt Marieke. “We komen weliswaar in verschillende klassen uit, maar we gaan elkaar zeker niet uit het oog verliezen. Ik zal deze keer het nodige advies bij Milan inwinnen en het met hem zeker hebben over strategie en afstellingen (lachend)! Om de hereniging te benadrukken gaan we in dezelfde outfit racen! Ik kijk er naar uit!”

Ford Fiesta Sprint Cup 
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op woensdag 4 oktober 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons