van der Horst

Spa Racing Festival: Deldiche racing schittert tijdens Supercar Challenge

Onder bijna zomerse omstandigheden trokken de deelnemers aan de Supercar Challenge dit weekend richting de Belgische Ardennen voor de op één na laatste meeting van het seizoen. Deldiche Racing was uiteraard van de partij met twee Norma M20FC, één voor het duo Thomas Piessens en Tim Verbergt en één auto voor soloman Tom Boonen. Het resultaat voor het team was opnieuw zeer sterk, met twee zeges voor Tim en Thomas en ondanks motorproblemen op zaterdag, twee podiumplaatsen voor Tom Boonen, die nu wel erg dicht bij de titel in de CN-klasse van de Supercar Challenge staat. Over twee weken, op 30 en 31 oktober, is het tijd voor de finale van de Supercar Challenge die in 2022 meer dan ooit de ‘thuis’ voor de prototypes in de Benelux wordt.
Ditmaal waren de weergoden de deelnemers aan de Supercar Challenge in Francorchamps wel goed gezind. Na de eerdere annulering vanwege overvloedige regen van de meeting in juni, was het nu tijd voor ‘l’été indien’ in de Ardennen. Prachtig weer, volle startvelden en veel spektakel waren de ingrediënten van het Racing Festival afgelopen weekend.
 
Jim De Cock (Teammanager): “Dat zijn ook de redenen waarom wij bijzonder graag in de competitie van Dick van Elk racen en in 2022 zal de Supercar Challenge opnieuw de basis van ons programma vormen. Bovendien hebben we sportief de wind in de zeilen, met dit weekend twee zeges in de algemene klassering van een competitie met toch meer dan 40 wagens, waaronder GT3’s, LMP3’s en andere CN-prototypes. Ik moet ook mijn technische crew bedanken voor het werk aan de krachtbron van de auto van Tom Boonen. Ze hebben van zaterdag op zondag bergen werk verzet om Tom toch te laten rijden en het resultaat was een dubbel podium in de klasse en vooral een titel voor Tom die erg dichtbij komt.
 
Sportief was het voor Deldiche Racing inderdaad een zeer sterk weekend, met een dubbele zege algemeen, voor Tim Verbergt en Thomas Piessens.
 
Thomas Piessens: “Uiteraard zijn we blij, zeker als je het startveld hier bekijkt, met een schitterende mix van GT-wagens en prototypes en wij hebben dan zeker niet de meest krachtige auto van het veld. Echter goed opgebouwde wedstrijden met een prima strategie vertaalden zich in dit zeer mooie resultaat.”     

Deldiche RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 19 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons