van der Horst

Spa Racing Festival: Derde plaats voor Dejonghe en Lémeret – Klassezege voor Jeuris

Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris - Radical SR3L
Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret hebben zondag op de omloop van Francorchamps hun zege van een dag eerder in de GT & Prototypes Challenge niet kunnen herhalen. De wagen reageerde niet optimaal op de droogweer banden en ook remproblemen verhinderden dat beide rijders het volledige potentieel van de wagen konden benutten. Op een droge piste moesten onze landgenoten zich tevreden stellen met de derde plaats achter de snelle Norma V8 van de Duitser Siegmar Pfeifer en de Inter Europol Competition Ligier LMP3 van Jakub Smiechowski. Wim Jeuris won niettegenstaande een spin de Praga/Radical divisie.
  • G&A Motors Motorsport
Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Siegmar Pfeifer nam bij de start de leiding van de wedstrijd met in zijn spoor de Renault R.S. van Stéphane Lémeret, maar al na een ronde werd de race geneutraliseerd met een full course yellow nadat een Porsche de vangrails was ingegaan. Na de herstart bouwde de Norma-rijder zijn voorsprong op Lémeret uit, maar na de verplichte pitstop kwam de Duitser wegens de uitgezeten strafseconden pas als vierde de baan weer op. De Ligier’s van Jakub Smiechowski en Gary Hauser lagen nu op kop gevolgd door Sam Dejonghe in de Renault.

Inter Europol Competition - Ligier JS P3
Inter Europol Competition - Ligier JS P3
Siegmar Pfeifer maakte zijn achterstand al snel goed, ging voorbij Dejonghe en naderde daarna snel op de beide Ligier’s. Hauser verloor wat tijd bij het dubbelen en zag Pfeifer hem voorbij gaan. In de voorlaatste ronde zag ook Jakub Smiechowski de Norma aan hem voorbijgaan. Pfeifer kwam als eerste over de lijn voor Smiechowski en Dejonghe die ook nog voorbij Hauser was geraakt. Ales Jirasek stuurde zijn Praga naar de vijfde plaats voor de Prime Racing Ginetta van Jean-Marc Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 1 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons