van der Horst

Spa Racing Festival: Derde tijd voor Piessens/Verbergt

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Op het circuit van Spa-Francorchamps vindt dit weekend de voorlaatste manche van de Supercar Challenge plaats. Op het snelle circuit stond er geen maat op de LMP3 Ginetta van Max Aschoff, die in de kwalificatie de BMW M6 GT3 van Catsburg/Arendsen en de Deldiche Racing Norma van Piessens/Verbergt voor bleef.
In de vrije training was Thomas Piessens nog wel de snelste voor Max Aschoff terwijl de Norma van Tom Boonen motorproblemen kende en verstek moest geven voor de kwalificatie. Op de kwalificatie ontbrak ook de Ligier LMP3 van Javier Ibran na een schuiver in de vrije training alsook de Xwift Racing Praga R1.

Max Aschoff - Ginetta G58
Max Aschoff - Ginetta G58
In die kwalificatie stond er geen maat op de Ginetta G58, Max Aschoff zette een chrono van 2:19.444 neer en was daarmee meer dan een halve seconde sneller dan de BMW M6 GT3 van Catsburg/Arendsen, die tevens snelste was in de GT divisie. De derde tijd was voor de Deldiche Racing Norma van Thomas Piessens en Tim Verbergt (2:20.745). Bob Herber (Lamborghini Huracan Super Trofeo) klokte de vierde tijd (2:26.311), terwijl Alain Berg (Norma M20 FC) de top vijf vol maakte.

DOMEC Racing - Radical SR3
DOMEC Racing - Radical SR3
De Speedlover Porsche van Jaxon Verhoeven sloot de sessie af met de zesde tijd net voor de Radical RXC van DOMEC Racing. In de Supersport 1 divisie ging de snelste tijd naar de Hyundai i30 Dennis de Borst en Stan van Oord, terwijl Michael De Keersemaecker met zijn Audi RS 3 LMS de tweede chrono neerzette. Martin Lucas was met de DOMEC Racing Radical SR3 de snelste in de divisie Radical/Praga en ook in de Supersport 2 was de beste chrono voor een Radical, de SR1 van vader en zoon Greenhalgh. Jean-Pierre Verhoeven zette zijn BMW E46 Compact op pole in de Sport divisie waar de Peugeot RCZ Cup van Voet/Van den Broeck de vierde tijd realiseerde.

Foto's: Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons