van der Horst

Spa Racing Festival: Finale van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Spa-Francorchamps op vrijdag 13 oktober

Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
De Porsche Sprint Challenge Benelux komt naar de Belgische Ardennen voor de laatste afspraak van het seizoen en dat op vrijdag 13 oktober. Tijdens de voorlaatslaatste afspraak van het seizoen, enkele weken geleden op Circuit Zandvoort verwierf Bogdan Duma (Q1 Trackracing) al zekerheid over zijn titel in de klasse GT4 Am, maar hij is voorlopig de enige gelukkige. Over alle andere titels zal er pas vrijdagnamiddag na de laatste afspraak van het spannende seizoen 2023 zekerheid zijn.
Uiteraard was de Porsche Sprint Challenge Benelux al eerder in België te gast, met meetings op Circuit Zolder in 2022 en 2023, maar in de huidige vorm van het kampioenschap, is het de eerste maal dat we de deelnemers en teams op Spa-Francorchamps zien. 

Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
“Dat klopt”, aldus Series Manager Lars Plato. “Het is geweldig om voor onze finale naar de Belgische Ardennen te komen, zeker omdat er zowat in alle klassen nog over de titels moet beslist worden. Ons concept is ook voor deze finale identiek, met een formule waarbij alle sessies, van de vrije training tot de beide races op één weekdag worden afgewerkt. Dat is het unieke aan onze Porsche-serie, wat uiteraard maakt dat ondernemers, of zelfs studenten, geen dagen van huis weg zijn. We hebben dit seizoen gemerkt dat de basis van de Porsche Sprint Challenge Benelux sterker en sterker wordt, met telkens een startvelden van twintig wagens en meer. We willen zeker nog meer Belgen over de streep trekken, zeker omdat er in België heel wat Porsche-rijders en -liefhebbers zijn. Bovendien doen de Belgische rijders en teams het prima, getuige Arthur Peters die voor de titel in ‘GT4’ vecht, terwijl Speedlover en Q1 Trackracing met hun rijders voor de titels vechten of de titel al behaald hebben. Deze meeting op Spa-Francorchamps is dus een perfecte manier om met onze serie kennis te maken.” 

Op alle fronten strijd voor de titels

De meeste aandacht in Spa-Francorchamps zal uiteraard uitgaan naar de strijd om de algemene titel. Met nog 104 te verdienen punten en een verschil van amper 26 punten tussen Jaxon Verhoeven (Speedlover) en Alexander Goddijn (Team GP Elite), maken de beide jonge wolven onderling uit wie zich vrijdagavond kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023 zal mogen noemen.

In de klasse 992 AM is het verschil bijzonder klein, want amper één punt scheidt Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover), inderdaad de vader van Jaxon, van zijn dichtste achtervolger, Michel Arfman (Team GP Elite). Ook Kurt Hensen (Speedlover) en Peter Munnichs (Team GP Elite) maken theoretisch nog aanspraak op de titel.

Nog een mooie strijd wacht ons in de klasse GT4 voor de Porsche Cayman GT4 Clubsport, met thuisrijder Arthur Peters (Tip Top Racing) die Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) achter zich zal moeten houden. Martijn Peters en Lodewijk van Ommeren (JW Raceservice) vechtend dan weer om de titel in de klasse ‘991’.

De sportieve actie start vrijdag om 9u00 met een vrije sessie van een uur, terwijl de beide kwalificatiesessies van vijftien minuten respectievelijk om 11u42 en 12u02 starten. De races gaan dan weer van start om 14u13 en 17u14. Beide wedstrijden duren 30 minuten!

Porsche Sprint Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op dinsdag 10 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons