van der Horst

Spa Racing Festival: Goede start voor Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret

Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Equipe Verschuur - Renault R.S.01
Dankzij de steun van Renault Belux, besturen Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret dit weekend tijdens het Spa Racing Festival een spectaculaire Renault R.S.01 in de twee races voor de GT & Prototypes Challenge. Vrijdag maakten beide rijders kennis met de wagen die ingezet wordt door het Nederlandse Equipe Verschuur en zij waren direct gecharmeerd door het rijgedrag van de wagen.
Stéphane Lémeret - Renault R.S.01
Stéphane Lémeret - Renault R.S.01
In de eerste vrije sessie toonde Lémeret al meteen de potentie van de racebolide door de snelste tijd neer te zetten van het 31 wagens tellende veld. Met een ronde in 2:18.041 was de zwartgele Renault 2.922 sneller dan Jakub Smiechowski met de Inter Europol Competition Ligier JS P3 LMP3. Ook de derde tijd ging naar een LMP3 bolide met de Racing Experience Ligier van de gebroeders Hauser. De Prime Racing Ginetta G57 van Jean-Marc Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux reed de vijfde tijd. Wim Jeuris zette zijn Radical SR op de dertiende plaats.

Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris - Radical SR3L
In de tweede vrije training kaapten twee LMP3 wagens de topplaatsen weg. De Racing Experience Ligier topte ditmaal de tabellen met een rondetijd van 2:19.103 voor het exemplaar van Inter Europol Competition. De Norma V8 van de Duitser Siegmar Pfeifer, die in de morgen nog als vierde aantikte, reed nu de derde tijd voor de Renault van Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret. Wim Jeuris klokte de twaalfde tijd maar ging op het einde van de sessie van de baan. De sessie werd vroegtijdig afgevlagd met rood nadat eerder al eens de rode vlag diende bovengehaald te worden om de baancommissarissen de gelegenheid te geven om een gestrande Porsche weg te takelen.

Foto: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 29 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons