van der Horst

Spa Racing Festival: Nicolas Vandierendonck: “Bouwen op onze zege in de 24 Hours of Zolder”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Nicolas Vandierendonck won afgelopen maand nog de 24 Hours of Zolder en positioneerde zich daarmee bovenaan de puntentabellen. Met nog twee races te gaan, lonkt de titel voor de West-Vlaming die dit weekend zijn voorsprong in de tussenstand wil uitdiepen. Zoals bij de vorige wedstrijden wordt hij ook dit weekend in Spa op de SRT Mercedes-AMG GT4 geflankeerd door Johan Vannerum en Filip Teunkens.
  • St. Paul
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“De zege van onze wagen bij de 24 Hours of Zolder was echt onverhoopt”, blikt Nicolas Vandierendonck terug. “Vooraf hadden we getekend voor een podium, maar de wedstrijd winnen? Dat deed echt deugd, bij het ganse team! Bovendien lanceert het resultaat ons meteen terug in de titelstrijd, want dankzij de triomf veroveren we ook de leiding in de tussenstand. Dat betekent dat we vanaf nu de zaken iets anders gaan aanpakken…”

Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes-AMG GT4
“Begrijp me niet verkeerd, we willen nog steeds podiums pakken en als het kan: winnen. De belangrijkste opdracht dit weekend is echter een goede basis leggen voor de seizoensfinale te Circuit Zolder door onze voorsprong in het klassement te behouden en indien mogelijk zelfs te vergroten. Het doel bij deze race over drie uren is de BMW van Koen De Wit achter ons te houden, want we hebben slechts een luttele 3,5 punten bonus. Die boodschap is duidelijk voor zowel mijzelf als mijn teamgenoten Johan en Filip, dus we gaan alles in het werk stellen om als leider naar de seizoensfinale te trekken!”

Hoewel de 24 Hours of Zolder alweer een goede maand achter ons liggen, heeft Nicolas Vandierendonck ondertussen niet stilgezeten. “Ik nam deel aan de manche van het Europees Kampioenschap GT4 op de Nürburgring, want ik combineer dat kampioenschap dit jaar met Belcar, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We begrijpen de Mercedes-AMG GT4 steeds beter en het vertrouwen is zowel bij het team als bij mezelf gegroeid. We hopen nu dat we in Spa-Francorchamps een probleemloze wedstrijd kunnen afwerken en dame fortuna nogmaals aan onze zijde staat.”

De kwalificaties worden op zaterdag verreden tussen 12.50u en 13.50 uur. Vervolgens wordt op zondag om 14.55u het startschot voor de laatste drie-uursrace van het Belcar Endurance Championship-seizoen 2018 gegeven.

Persbericht Thems RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 27 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons