Spa Racing Festival: Nieuwe winst voor Piessens/Verbergt na overvloed aan straffen

Thomas Piessens
Geen problemen voor Max Aschoff ditmaal in race 2 van de Supercar Challenge in het kader van het Spa Racing Festival, de Duitser won de race met zijn Ginetta LMP3 voor de BMW M6 GT3 van Bas Schouten en Dirk Schouten. De Deldiche Racing Norma van Thomas Piessens en Tim Verbergt kwam als derde over de lijn. Maar na de race regende het tijdstraffen vanwege het niet respecteren van de track limits en niet minder dan 18 wagens kregen zo extra seconden aangesmeerd waaronder ook de wagens op de twee eerste plaatsen. Zo werden Piessens/Verbergt alsnog tot winnaars uitgeroepen voor Max Aschoff en Schouten/Schouten.
Max Aschoff - Ginetta G58
Bij de start was Aschoff het snelste weg voor Nicky Catsburg (BMW M6 GT3), maar deze laatste weet de Ginetta alsnog te passeren alvorens de safety car alweer de baan op moet nadat Chris Voet zijn Peugeot vast reed in het grind. Na de herstart hernam Aschoff de eerste positie en ook Verbergt passeerde Catsburg. Na de pitstops was het Bas Schouten die de leiding in handen had voor de Ginetta van Aschoff, maar de wagen van deze laatste was duidelijk sneller en al gauw nam de Duitser de koppositie over terwijl Piessens volgde in derde stelling. In die volgorde kwamen de wagens over de eindmeet maar na de podiumceremonie volgden de straffen en werd het klassement overhoop gehaald.

Start race 2 SCC Spa Racing Festival
De Deldiche Racing Norma van Tom Boonen werkte ditmaal weer optimaal waarop Boonen wist op te rukken van de achterste gelederen bij de start naar de negende plaats algemeen alhoewel ook hij bedacht werd met 5 seconden straftijd. Schouten/Schouten waren de winnaars in de GT divisie voor de BMW van Catsburg/Arendsen en de Speedlover Porsche van Verhoeven. De Xwift Racing Praga R1 van Dewulf/Vanoosthuyse pakte de zesde plaats algemeen en won de Radical/Praga divisie. De zege in de Supersport klasse was voor de BMW M3 van van den Berg/ van den Berg terwijl de Zilhouette van Wieringa eerste werd in de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 17 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.