van der Horst

Spa Racing Festival: Piessens/Verbergt winnen incidentrijke eerste race

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het duo Thomas Piessens/ Tim Verbergt heeft met een Norma M20 FC van Deldiche Racing de eerste race voor de Supercar Challenge in het kader van het Spa Racing Festival gewonnen. Bas Schouten en Dirk Schouten (BMW M6 GT3) pakten de tweede plaats en wonnen de GT divisie. Derde algemeen werd de BMW M6 GT3 van Nicky Catsburg en Bart Arendsen. In de Sportklasse was er een mooie overwinning voor Chris Voet/ Bart Vandenbroeck (Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup).
Traxx Racing team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing team - Peugeot RCZ Cup
De start van de race werd met enige vertraging gegeven nadat er herstellingen moesten uitgevoerd worden aan de vangrail na een incident in een eerdere race. De snelle Ginetta LMP3 van Max Aschoff nam onmiddellijk de kop maar de Duitser spinde wat later in Combes waarop Tim Verbergt de koppositie overnam. Aschoff zou later de strijd staken. Een aanrijding tussen een VW Golf en de Praga zorgde voor een safety car periode en na de herstart reed iedereen richting pits voor de rijderswissel. Maar een stilgevallen BMW zorgde onmiddellijk voor een tweede safety car periode, zodat de pitstops doorgingen oner safety car periode.

Podium race 1 - CN divisie
Podium race 1 - CN divisie
Thomas Piessens, die het stuur van de Norma had overgenomen van Verbergt, behield na de herstart de koppositie. Piessens zou de koppositie behouden tot bij de finish niettegenstaande er nog een derde safety car periode volgde na een sortie in Combes. De BMW M6 van Schouten rukte nog fel op evenals die van Arendsen, die er een lange pitstop opzitten had. De BMW’s eindigden uiteindelijk op de tweede ne derde plaats. Alain Berg stuurde zijn Norma als vierde over de finishlijn en Peter Posavac sloot met zijn BMW Z4 de top vijf af. Tom Boonen kende opnieuw problemen met zijn Norma en eindigde achteraan op drie ronden van de winnaars, toch nog goed genoeg voor een derde plaats in de CN proto divisie.

Ruud Olij (BMW M3) won in de Supersport klasse na een straf voor Robert van den Berg. De Xwift Racing Radical SR3 won zijn klasse voor de wagen van DOMEC Racing. Chris Voet en Bart Vandenbroeck wisten voorbij de Zilhouettes te geraken en wonnen de Sport divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 17 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons