van der Horst

Spa Racing Festival: Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret winnen race 1

Podium race 1 Spa Racing Festival
Podium race 1 Spa Racing Festival
Vertrokken van op de pole hebben Sam Dejonghe en Stéphane Lémeret de eerste race voor de GT & Prototypes Challenge in het kader van het Spa Racing Festical gewonnen. Op een natte piste ging de Renault R.S.01 ingezet door Reneault Belux ging de Norma V8 van Siegmar Pfeifer en de Renault R.S.01 Trophy van Oliver Freymuth vooraf.
Siegmar Pfeifer - Norma V8
Siegmar Pfeifer - Norma V8
Bij de start was het Siegmar Pfeifer die de leiding nam, maar de Norma rijder kon niet lang weerstaan aan de opzittende Renault R.S.01 met Lémeret achter het stuur. Wanneer de piloot-journalist de koppositie overnam liep hij uit op de Norma een voorsprong die Sam Dejonghe na de verplichte pitstop nog verder wist op te bouwen. Uiteindelijk wonnen onze landgenoten met een voorsprong van 26 seconden op de Norma. Oliver Freymuth had een slechte start en viel twee plaatsen terug maar de Renault rijder wist al snel terug op te rukken naar de derde plaats, een positie die hij wist te behouden tot aan de meet.

De vierde plaats leek een tijd voor de Ferrari 458 GT3 van de Fransen Alexis Berthet en Patrick Michellier weggelegd, maar op het einde van de race viel de rode bolide ver terug. David en Gary Hauser werden uiteindelijk vierde met de Racing Experience Ligier LMP3 voor Jakub Smiechowski op een identiek exemplaar van Inter Europol Competition. Zesde werd de Praga R1T van Ales Jirasek. Jean-Marc Ueberecken en Jean-Pierre Lequeux kwamen met de Prime Racing Ginetta als achtste over de lijn. Wim Jeuris most al na zeven ronden zijn Radical aan de kant zetten met mechanische panne.

Foto's: Supercar Challenge powered by Hankook
 
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 30 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons