van der Horst

Spa Racing Festival: Vooruitblik van de organisatoren

Na de Spa Euro Race, heeft de Royal Automobile Club de Spa ook de goede traditie om de racefans in de herfst te verwennen, uiteraard ook op het mooiste circuit van de wereld. Met het Racing Festival wordt meteen het einde van het seizoen ingeluid. Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september, worden de goede gewoonten gerespecteerd, met races voor toerismewagens, GT’s en prototypes, waarbij de strijd om de diverse titels in volle hevigheid losgebarsten is.
  • Belgian Truck GP
Supercar en Belcar! Wat de trouwe competities betreft, zijn deze Nederlandse en Belgische disciplines bij de voorbeelden uit de autosportklas. De troepen van Dick van Elk komen met alle disciplines naar het Racing Festival, met name de Supercar Challenge zelf en de GT & Prototype Challenge. De disciplines waarborgen naar goede gewoonte veel spektakel.
 
Belcar, dat is vandaag ook meer dan het Belcar Endurance Championship, en ook hier spreken we van vaste klanten. Naast de bekende Endurance wedstrijd, zien we ook de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup. Het gaat hier om oudere racewagens die het tegen elkaar in sprintwedstrijden opnemen. De startgrids zijn stevig en er zijn wedstrijden voor zowel de ‘Youngtimers’ als de ‘Historics’. Echt een must voor de liefhebbers van het genre. 
 
Maar er zijn ook nieuwigheden, echte nieuwigheden! Zo zagen we in de loop van 2018 in de Benelux, de Ford Fiesta Sprint Cup verschijnen, in een Nederlandse en Belgische variant. Beide kampioenschappen doet het Racing Festival aan, waarbij de veertigtal Ford Fiesta ST-Line van de beide competities de piste zullen delen en dus massaal de legendarische Raidillon zullen opstormen. Sprinten met identieke wagens, dat is pure autosport en het is terug in de Lage Landen.
 
Sprinten doen ook de Caterham Graduates, waarvan de compacte pelotons met de Lotus Seven het Ardense asfalt innemen. En als we het enthousiasme van de Engelsen op ons circuit kennen, dan weten we dat er stevig zal gestreden worden voor zege en podiumplaatsen op Francorchamps.
 
De laatste goede traditie van het Racing Festival: de toegang tot het circuit, via La Source, is gratis, paddocks inbegrepen. Nu nog de agenda nemen en de data aankruisen…

racspaDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 5 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons