van der Horst

Spa Racing Festival: Zege voor Sluys/Schouten in race 1 van de Supercar Challenge

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
De zege in race 1 voor de Supercar Challenge op Spa-Francorchamps was voor het Belgische/Nederlands duo Ward Sluys en Bart Schouten, die na een aanrijding bij de start terug oprukten naar de kop van het veld. De GT & Prototype Challenge reed tegelijkertijd met de Supercar Challenge zijn wedstrijd en de algemene overwinning ging dan ook logischerwijze naar een prototype. De Ginetta’s behaalden de dubbel met Aschoff voor Lequeux/Ueberecken.
Go Motorsports by DVB - Porsche 991 GT3 Cup
Go Motorsports by DVB - Porsche 991 GT3 Cup
Jeffrey Van Hooydonk (Go Motorsports Porsche 991 GT3 Cup) was het beste weg na de start, Roger Grouwels (Race Art Porsche 991 GT3 Cup) en Michael Verhagen (JR Motorsport BMW M4 Silhouette) volgden in zijn spoor. De posities bleven ongewijzigd tot aan de verplichte pitstops, waarna het Daan Meijer in de BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup was die de tabellen aanvoerde. De pitstop van de BODA Racing Porsche werd echter te kort bevonden en de rijder kreeg een drive through.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
De strijd om de zege ging nu tussen de beide JR Motorsport BMW’s van Bas Schouten en Willem Meijer en de Porsche van Edward Grouwels. Schouten en Sluys waren terug opgerukt nadat de Belg bij de start in aanraking was gekomen met een tegenstander en meerdere plaatsen verloor. Uiteindelijk trok Schouten aan het kortste eind en won voor Herber (BODA Racing Porsche 991 GT3 Cup), Grouwels, Meyer en Daan Meijer. Roger Grouwels sloot de top vijf af.

Stichting Euro Autosport - BMW E92 M3
Stichting Euro Autosport - BMW E92 M3
Ruud Olij won met de Stichting Euro Autosport BMW E92 M3 de Supersport 1 Division. In de Supersport 2 Division ging de overwinning naar de Koopman Racing BMW E36 van Rene Snel. Bart van den Broeck en Chris Voet (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) vermochten niets tegen de snelle Renault Clio Rob Nieman en Joey van Splunteren en eindigden als tweede in de Sport divisie.

Edeka Racing Aschoff - Ginetta G58
Edeka Racing Aschoff - Ginetta G58
Nadat de van op de pole vertrokken Julien Schell (Pegasus Racing Ginetta) al snel te kampen kreeg met technische problemend ging de zege in de GT & Prototype Challenge naar de Ginetta G58 van Max Aschoff. De Prime Racing Ginetta G57 van Jean-Pierre Lequeux en Jean-Marc Ueberecken kwam als tweede over de lijn. Neil Primrose (Tim Gray Motorsport Norma) werd derde en won de CN klasse. De BE Motorsport Ligier LMP3 pakte de vierde plaats, de Lamborghini Super Trofeo van Oliver Freymuth, die als Super GT uiteindelijk ingedeeld werd in de GT & Prototype Challenge, kwam als vijfde over de lijn.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 29 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons