van der Horst

Spa Racing Rally: Voorbeschouwing van de organisatoren

Gezien het succes van de eerste editie van de SPA Racing Rally afgelopen zomer, hebben de organisatoren – en dat zijn de mensen achter de schitterende racingzaak in de rue Saint-Laurent in Stavelot, vlak bij het circuit van Spa-Francorchamps –, besloten om een tweede editie op poten te zetten, maar dan onder twee vormen. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli willen zij zo veel mogelijk mensen een mooi weekend bezorgen.
  • Powercars
“Na de eerste meer dan geslaagde editie, hebben we met de deelnemers samengezeten”, aldus Robert Vandevorst, verantwoordelijke van de organisatie. “En de conclusie was dat we iedereen deelnemer maximaal plezier tijdens de SPA Racing Rally willen bezorgen. Daarvoor dienen we meerdere mogelijkheden aan te bieden. We starten op zaterdag 13 juli met een navigatierally, zoals in 2018, met de categorieën ‘Randonneurs’ en ‘Initiés’. Deze laatste gaan verder in de filosofie van 2018, maar de ‘Randonneurs’ doen het met het systeem van ‘pijl met afstanden’, wat ideaal is voor de minder geroutineerde deelnemers. Op zondag volgt een echte toertocht, op een geheel ander parcours, wel opnieuw met start aan de showroom van SPA Racing. Het roadbook zal zeer volledig zijn, met de mogelijkheid voor iedereen om deel te nemen. Bovendien krijgen de deelnemers een vragenlijst mee over de regio’s en dorpen die ze aandoen, zoals dat wel vaker gebeurt tijdens dergelijke tochten.”

Wat ook de formule is die gekozen wordt – navigatie of toertocht -, het DNA van de SPA Racing Rally is en blijft behouden… “Er was weinig reden om iets te veranderen”, gaat Robert Vandevorst verder. “Het persoonlijke ontvangst, een mooi parcours dat toelaat om de regio beter te leren kennen… en dat op wegen die aangepast zijn aan de wagens van de deelnemers. Bovendien mikken we op gezelligheid, waarbij de afsluitende maaltijd erg belangrijk is. Een goede sfeer, professionalisme en gezelligheid in één, over twee dagen, naar het beeld van de aanpak van SPA Racing het hele jaar door.”  

Op zaterdag staan er niet minder dan 160 kilometer op agenda van de deelnemers, voor een deelnameprijs van 120 euro per team. Hierin zitten inbegrepen: het roadbook, de rallyplaat SPA Racing Rally #2, de stickers, een welkomstdrankje, een kleine maaltijd tijdens de pauze en een avondmaal, met telkens bekers voor de eerste vijf van het klassement en voor het eerste gemengde team per categorie. “Zij die dat wensen, kunnen een initiatie navigatie volgen, om 10u45”, vertelt Robert Vandevorst nog. “Zo leer je een roadbook lezen en geniet je nog meer van de dag. De briefing volgt om 13u00 en de start is er om 13u30, met een vieruurtje rond… 16u00 en de finish in Stavelot om 18u30. De resultaten volgen om 20u30, tijdens de gezellige maaltijd ’s avonds.”

Op zondag 14 juli bevat het roadbook dan heel wat meer details om iedereen de 100 kilometer perfect te laten afwerken. Het startgeld bedraagt 100 euro, met verder een identiek verloop als op zaterdag. De deelnemers zullen ook de behendigheid in de auto moeten tonen en bezoeken een chocoladefabriek en een brouwerij. 100% plezier dus!

“Noteren we nog dat zij die voor beide dagen inschrijven, meteen recht hebben op een lottrekking met prachtige cadeaus in de geest van SPA Racing”, vertelt Robert Vandevorst. “De deelnemers houden overigens ook halt aan de mooie Abdij van Stavelot, waar het publiek de auto’s kan bewonderen.”

Het deelnameformulier van de SPA Racing Rally #2 vindt u op de site www.sparacing.com, rubriek News (https://sparacing.com/spa-racing-rally-2019/) en gezien het beperkt aantal deelnemers is het best zich in te schrijven voor 8 juli 2019. Opgepast de inschrijving is pas volledig na betaling op rekening BE51 6511 6252 9162 (met communicatie SPA Racing Rally + datum + en naam van rijder en bijrijder). Informatie: 0495/575366 of inscriptions.sparacing@gmail.com.

Persbericht Spa Racing RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rally Nationaal op donderdag 16 mei 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons