van der Horst

Spa Rally: Junior Award voor Polle Geusens

Belgian Rally Championship
Belgian Rally Championship
De eerste editie van de Spa Rally presenteerde een parcours voor "echte" rallymen. Daar waren de tenoren van het BRC het in elk geval over eens en als de proeven een uitdaging waren voor Loix, Cherain, Princen en hun collega's, dan was het voor de Juniors zeker een serieuze test.
  • Hamofa Performance
De tweede manche van het Junior BRC werd gedomineerd door de piloot van het RACB National Team, Gino Bux, die als voorbereiding op het Circuit of Ireland, de volgende manche van het ERC Junior, zijn vertrouwen op krikte met een onwaarschijnlijke vijfde plaats.

Achter Gino, ging de tweede plaats naar Polle Geusens, die de strijd bij de "Belgische" Juniors domineerde. De jonge Limburger volgde op een minuut van Bux, die met andere verhoudingen in de versnellingsbak reed, tot hij lek reed in Hodbomont-La Reid en anderhalve minuut verloor. Vanaf dat moment controleerde Geusens zijn tweede plaats, goed voor de Junior Award en een gratis deelname aan de TAC Rally.

"Het is erg jammer dat Stijn Pacolet van de baan is gegaan en ik hoop dat hij snel weer van de partij zal zijn. Het ging een stuk vlotter dan in Haspengouw, maar na onze lekke band hebben we geen risico's meer genomen. Deze Junior Award doet in elk geval deugd om er weer vol tegenaan te gaan in de TAC Rally," vertelde Polle.

BRC PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 17 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons