van der Horst

Spa Rally: Nabeschouwing Gino Bux & Eric Borguet

Eric Borguet en Gino Bux
Eric Borguet en Gino Bux
Gino Bux en Eric Borguet wist in de Spa Rally één van de meest indrukwekkende prestaties neer te zetten. Ze reden met hun Peugeot 208 R2 in de kleuren van het RACB National Team naar de eerste plaats in de R2-categorie, de eerste plaats bij de tweewielaangedreven machines, de eerste plaats bij de Juniors van het Belgische rallykampioenschap en de vijfde plaats algemeen. Door deze prestatie trekken ze begin april vol zelfvertrouwen naar de Circuit of Ireland Rally.
  • St. Paul
Dankzij de steun van Peugeot België-Luxemburg kon Gino Bux deze extra wedstrijd op zijn programma voor 2015 omzetten in een succesverhaal.
Nochtans was dit ook een test op ware grootte”, stelde hij aan de finish. “De gehele tweede etappe hebben we verschillende afstellingen op de Peugeot uitgeprobeerd, vooral dan op het vlak van de ophanging.”
 
Eén lange trainingssessie, die wel met als een vijfsterrenprestatie kan worden beschouwd. Van start tot finish domineerden Gino en Eric met hun Peugeot in de Belgische kleuren de wedstrijd bij de voortrekkers en in de R2-klasse. Tegelijk waren ze ook de beste Junior-rijder:
Uiteraard ben ik heel tevreden over dit resultaat. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat zo een goede uitslag mogelijk was. Voor ons kreeg deze rally al snel een ideaal scenario. Eerst en vooral omdat de Peugeot 208 R2 op geen fouten te betrappen viel. Er viel geen enkel mechanisch probleem te noteren. Nadien konden we heel snel gaan, zonder grote risico’s te nemen. Ik denk niet dat we één keer zijn geschrokken. Zo kunnen we vol vertrouwen richting de Rally van Ierland, de volgende manche van het FIA ERC Junior-kampioenschap.
 
Eric Borguet deelde dit ‘opdracht volbracht’-gevoel. “Het resultaat in onze categorie, gekoppeld aan een mooie vijfde plaats algemeen, dat was de beste manier om de eerste verjaardag van onze samenwerking te vieren”, benadrukte de corijder. “Precies één jaar geleden begon onze samenwerking. Sinds maart 2014 hebben we al een hele weg afgelegd! Zaterdag was ik vol bewondering voor Gino’s rijstijl in de regen. Vlot, netjes… de chrono’s in de algemene rangschikking tonen aan dat het ook efficiënt was. En in de snelle stroken konden we helemaal ons hartje ophalen. Dat bewijst ook dat het niveau van het FIA ERC Junior-kampioenschap heel hoog is. Dank aan het RACB National Team en aan Peugeot België-Luxemburg om ons naar dat heel leerrijke kampioenschap te hebben gebracht.

RACB press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 17 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons