van der Horst

Spa Rally: Nabeschouwing Junior BRC

Belgian Rally Championship
Belgian Rally Championship
De tweede manche van het Junior BRC, voorbehouden voor jonge talenten tot 25 jaar die rijden met een voortrekker van de categorie R2 of R1, kende een bewogen verloop. Voor de eerste keer kwam Gino Bux dit seizoen in actie in het Belgian Rally Championship en de piloot van het RACB National Team bewees dat hij in zijn debuutjaar op Europees niveau enorme vorderingen heeft gemaakt als piloot.
Gino Bux en Eric Borguet, die zich kwamen voorbereiden op het Circuit of Ireland, de volgende manche van het ERC Junior Championship, domineerden overtuigend de categorie RC4, met een ongelofelijke vijfde plaats algemeen als bonus!

"Het was ideaal om hier nog eens op asfalt te rijden voor we naar Ierland afreizen, vooral om het gevoel in de remzones terug te krijgen wanneer we voluit aanvallen," vertelde Gino. "Voor mij begon het allemaal als kind in Spa, waar ik de passages van de rallywagens bewonderde op de Clémentine. Nu zelf met onze Peugeot door het bos knallen, dat gaf een bijzonder gevoel. En, dat we hier met een kortere bak reden, had een logische verklaring. Ik wilde in dezelfde configuratie rijden als in het ERC. Trouwens, een korte of lange bak, dat heeft geen invloed op het al dan niet lossen in de snelle bochten. Ik denk niet dat het een verschil maakte..."

Omdat een paar jongeren opgehouden werden op de plaats waar Patrick Snijers van de baan ging vrijdagavond, kregen ze een forfaitaire tijd. Een nadelige chrono, waardoor het klassement lange tijd verstoord werd. Uiteindelijk, na het corrigeren van de tijden, had Gino Bux een veilige voorsprong op Polle Geusens, die door een lekke band zaterdagochtend veel tijd verloor. "Het gevoel was dit weekend een stuk beter dan in Haspengouw, maar ik denk dat Gino toch een voordeel had met zijn kortere verhoudingen bij de acceleraties bergop en in de technische situaties. Wij zijn heel blij met onze tweede plaats en ik hoop vooral dat Stijn en Bart snel herstellen," vertelde Polle, verwijzend naar de ongelukkige winnaar van de openingswedstrijd, Stijn Pacolet, die in Creppe zaterdagochtend aan hoge snelheid een rempunt miste en op een boom knalde.

De derde plaats bij de Juniors ging naar Amaury Molle, die met meer kilometers in de benen in de Fiesta R2 mooie tijden klokte. Tobias Brüls moest vroegtijdig opgeven met een afgebroken wiel, terwijl Pierre Hubin de koppeling brak op zijn Opel Adam.

Maar, alle R2's worden in de tussenstand op ruime afstand gezet door de enige R1-piloot aan de start in Spa. Andy Dewallef reed een foutloze wedstrijd en deed gouden zaken in het kampioenschap door de 18 bonuspunten te scoren! Met de zege in R1 en die bonuspunten, bewijst Andy Dewallef uit Juprelle dat de Renault Twingo dit seizoen een serieuze kanshebber is op de titel, op voorwaarde dat Andy dit jaar minstens aan 7 wedstrijden zal deelnemen. Dat blijft immers de voorwaarde om de punten in de klasse niet gehalveerd te zien wanneer er minder dan 3 deelnemers in de klasse aan de start staan.

Tussenstand Junior BRC na 2 rally's (Beste 6 resultaten tellen): 1. Dewallef 52; 2. Geusens & Bux 31; 4. Pacolet & Molle 22; 6. Vermeire 19; 7. Kobus 16

BRC Press


 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 17 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons