van der Horst

Spa Rally: Quotes tijdens de persvoorstelling

Rally van Spa
Rally van Spa
Tijdens de traditionele persvoorstelling voor iedere wedstrijd van het Belgian Rally Championschip worden steeds enkele belangrijke piloten aan het woord gelaten uit verschillende Klassen. Net voor de start van de Spa Rally was dit met Cédric Cherain, Bernd Casier, Patrick Snijers, Guillaume Dilley, Cedric De Cecco en Gino Bux
  • Dreamdrive
Cédric Cherain - DS 3 R5
 
"We hebben een goede testsessie afgewerkt vandaag. We hebben heel wat veranderd aan de wagen, vooral op het vlak van de ophanging en de differentiëlen. In vergelijking met onze R5 van vorig seizoen, heeft de DS 3 een heel andere wegligging. In Haspengouw had ik te weinig kilometers in de benen, maar hier zal ik goed voorbereid aan de start komen. Het parcours vind ik prachtig en ik kijk al uit naar de ambiance in Spa. Wat de proeven betreft, zijn er twee types: de proeven aan de zijde van de Condroz en de proeven rond Spa. Dat ik hier eerder al gereden heb in Historic, dat zal geen voordeel zijn, want de context was niet te vergelijken. Wat mijn ambitie betreft, zijn de zaken een beetje veranderd door de opgave van Freddy Loix in Haspengouw, maar er staan nog heel wat kleppers aan de start, zoals Bernd Casier, die altijd snel is met zijn Fiesta R5."
 
 
Bernd Casier - Ford Fiesta R5
 
"Het is al geleden van de 6  Uren van Kortrijk dat ik nog met de Fiesta R5 heb gereden, dus ik verwacht dat ik wat tijd nodig zal hebben om in het ritme te komen. Samen met Pieter Vyncke heb ik vrijdag even getest, maar dan heb je natuurlijk geen referenties. We zullen in de loop van de wedstrijd zien waar we staan. Het is wel bijzonder jammer dat we vandaag de shakedown niet konden rijden. Ik was vergeten me voor de deadline in te schrijven. We arriveerden aan de startlijn van de shakedown en waren klaar om van start te gaan, toen we plots te horen kregen dat we niet mochten rijden. Dat is heel jammer, want uiteindelijk zijn we hier allemaal voor onze passie en rijden we voor het plezier, maar er viel niet over te praten. Laten we zeggen dat we er even aan gedacht hebben om alles terug in te pakken en naar huis te gaan..."
 
Patrick Snijers - Porsche 997 GT3
 

"Pas gisterenavond kregen we de benodigde onderdelen voor de versnellingsbak geleverd vanuit Engeland, dus de wagen is net op tijd klaar. We werken hier voor de eerste keer samen met een ander team, LLM uit Francorchamps. Ik start in de eerste plaats om de strijd in GT te winnen. Met Van Parijs, Claerhout en Lejeune aan de start, zullen we al serieuze concurrentie hebben. Voor het overige mik ik op een top 5 als het goed gaat. Er zijn snelle stroken, maar onze Porsche weegt meer dan 1350 kg en we hebben enkel achterwielaandrijving. Ik heb met een R5 gereden vorig jaar in Kortrijk. Het chassis van een R5 is ongelofelijk efficiënt, dus nee, ik maak geen kans om de R5's hier te verslaan. Hoeveel keer ik in Spa heb gewonnen? (6 keer en 2 keer in de Legend, NvdR). Ik hoop gewoon dat we niet lek rijden, want sommige stroken onverhard liggen er zwaar bij. Wat we mogen verwachten van de Porsche op de Clémentine? Spektakel natuurlijk!"
 
Guillaume Dilley - Citroën DS 3 R3T
 
"Het is jammer dat Kevin Demaerschalk, onze concurrent voor de titel in klasse RC3, er niet bij is. Na ons duel in Haspengouw, een parcours waar ik wel van hou omdat de bochten overzichtelijk zijn, had ik me graag hier nog eens met hem gemeten. Maar, onderschat Armand Fumal niet, want die woont hier in de buurt. En de snelste R2's zullen ook kort komen. Als Junior-kampioen kan ik dit seizoen overal gratis starten, wat een interessant voordeel is voor een jonge piloot, maar ik ga me toch ook voorbereiden op de toekomst door al een paar wedstrijden in het buitenland te rijden. In elk geval mikken we dit weekend op de overwinning in."
 
Cédric De Cecco - Peugeot 208 R2
 
"Het is fantastisch om in Spa aan de start te staan. Dit is een organisatie van DG Sport, het team dat onze Peugeot prepareert. Dat maakt het nog extra speciaal. Deze winter had ik de ambitie om met een R5 te rijden in het BRC, maar uiteindelijk vonden we niet het vereiste budget om in een goede context te rijden. Opnieuw een seizoen met de 208 R2 rijden was de beste oplossing. Omdat het de eerste manche van de Peugeot 208 Rally Trophy is, zal ik toch moeten letten op de punten voor de Trophy, want met vijf manches kunnen we ons geen opgave veroorloven. Hoe dan ook, eens we aan de start staan, zullen we moeten aanvallen, want met Polle Geusens, Steven Dolfen en zeker Gino Bux is de concurrentie sterk in de Trophy."
 
Gino Bux - Peugeot 208 R2
 
"Voor ons is de context net iets anders dan voor Cédric. We komen hier aan de start om het Circuit of Ireland voor te bereiden, want het is al van vorig jaar geleden dat ik nog een rally op asfalt heb gereden. Voor ons is het resultaat in de Spa Rally op zich niet zo belangrijk, maar dat vergeet je eens je aan de start komt. Of ik druk voel als piloot van het RACB National Team? Nee, maar zoals elke sportman, wil je natuurlijk presteren en de competitie aangaan. Spa heeft voor mij wel een speciale betekenis. De allereerste rally die ik ooit als kind zag was de rally in Spa, waar ik onder andere de passages van Kris Princen bewonderde. Vandaag is Kris mijn ploegmaat bij DG Sport met de 208 T16 van Peugeot België. Kortom, hier in Spa aan de start staan en de Clémentine rijden, dat was waar ik toen als jongetje van droomde!"

BRC Press
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 12 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons