van der Horst

Spa Rally: Verschueren en Van Parys uit koers gezet

Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Vincent Verschueren - Citroën DS3 R5
Je zal het maar meemaken in een wedstrijd voor het Belgisch Kampioenschap, een tijdscontrole op de weg die alleen maar thuis hoort in regularity en rittensport. Het overkwam vandaag Vincent Verschueren en Tim Van Parys die beiden de nutteloze en overbodige controle misten en uit de wedstrijd werden gezet.
Tijdens de laatste KP van de tweede lus op dag 2 was Vincent Verschueren tijdens een knap duel tot op 3,9 sec genaderd van de Ford Fiësta R5 van de Nederlander Becx. En dan kwam het zware verdict voor het West-Vlaamse team van Gaby Goudezeune. Vincent Verschueren had een tijdscontrole gemist en hij werd meteen uit de wedstrijd genomen. Net als de Porsche van Tim Van Parys die om dezelfde reden richting huiswaarts moest.

Tim Van Parys - Porsche 997 GT3
Tim Van Parys - Porsche 997 GT3
Een mokerslag voor Verschueren & co die in Haspengouw schitterend tweede werden en nu opnieuw uitzicht had op de vierde plaats na een helse inhaalrace. Dit hypothekeert uiteraard ook een goede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Vooraan zit Freddy Loix nog steeds in een zetel en is de strijd voor de tweede plaats zeer moeilijk geworden voor Kris Princen en diens Peugeot. De achterstand bedraagt met nog vijf KP’s te gaan nog steeds 38 seconden op een puike Cédric Cherain.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 14 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons