van der Horst

Spa Rally: Voorbeschouwing Polle Geusens

De tweede manche van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally, belooft een hoogstaande en vooral spectaculaire wedstrijd te worden op een prachtig parcours. De Spa Rally is tevens de openingsmanche van de Peugeot 208 Rally Trophy, zodat Polle Geusens alles uit de kast zal moeten halen om de strijd in klasse RC4, het Junior BRC en in de Trophy te winnen. Dat is in elk geval de doelstelling van het jong talent uit Lommel, gesteund door John Eggerickx van Tegelcenter CLRS.
Wanneer we Polle vragen naar zijn mening over de voorbije Rally van Haspengouw, waar hij alle Juniors domineerde tot hij een klein foutje maakte, blijkt pas hoe ambitieus de Limburger is.
"Nee, ik was niet tevreden. Ik had nooit gedacht dat het jaar inactiviteit zoveel invloed zou hebben op mijn rijstijl. In het begin van de wedstrijd moest ik opnieuw wennen aan de snelheid. Ik reed gewoon niet goed. Ik remde teveel in de lange, snelle bochten en mijn rempunten waren zelden goed. Ik nam wel afstand van Stijn Pacolet, maar het had veel beter moeten zijn."

In Spa zal Polle veel scherper aan de start staan. "De voorbije twee weken waren iets rustiger, zodat ik beter uitgerust aan de start kom. Maar, we hebben ook nu weer hard gewerkt om onze Peugeot in topvorm aan de start te brengen. Mijn broer Door heeft in de Formule 1 gewerkt en zelf was ik monteur in de DTM. Wanneer je ooit op dat niveau hebt gewerkt, dan weet je hoe belangrijk het kleinste detail in de preparatie van een rallyauto kan zijn. Voor elke wedstrijd halen we alles opnieuw uit elkaar om elk onderdeel te controleren. Ja, zelfs de motor gaat eruit. Elke keer moet de auto top zijn."

Omdat Sil zich niet vrij kon maken, werkte Polle de shakedown in Spa af met... David Croes als copiloot. "Ik ken David al lang. We leerden elkaar kennen via mijn broer, die toen voor Colsoul werkte en waar David met een Mitsubishi reed. Hij is me altijd blijven volgen en toen ik met de Citroën C2-R2 reed, leende hij me regelmatig onderdelen voor onze wagen. Hij heeft me altijd goede tips gegeven. Ook vandaag heb ik weer veel van hem geleerd, want David is nog altijd een van de referenties bij de voortrekkers."

Polle gaat ook in Spa van start met de ambitie om te winnen. Het parcours is alvast heel uitdagend. "De proeven zijn heel mooi en ik kijk ernaar uit om eindelijk eens zelf in Spa te rijden, nadat ik al vaak als toeschouwer kwam kijken. De tegenstand is sterk, met Cédric De Cecco, Stijn Pacolet en Gino Bux aan de start, maar zeker ook Steven Dolfen, die sterke chrono's klokte in Haspengouw. We zullen vanaf de start aan moeten vallen!"  

Polle Geusens Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 12 maart 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons