van der Horst

Spa Rally: Loix duwt door

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Twaalf proeven, verdeeld over drie lussen staan op het menu voor zaterdag. Ondertussen is er reeds één lus achter de rug en het is nog steeds Freddy Loix die leidt voor eeuwige rivaal Princen, terwijl Verschueren, Bouche en Dilley in strijd zijn voor de resterende podiumplaats.
Gisteren schoot Loix in diens Skoda Fabia R5 het snelst uit de startblokken, maar Princen remonteerde en snoepte in de derde KP de leiding af. Hij kon de regroup verlaten voor de tweede lus met een voorspring van 2,6 seconden. Loix en Princen verdeelden de snelste chrono’s tijdens de twee afsluitende KP’s van dag 1 en zodoende pakte Loix opnieuw de leiding van de Peugeotrijder over en mocht gaan rusten met een voorsprong van 0,9 sec.

Bouche mocht in zijn Skoda Fabia R5 dag 2 aanvangen in derde stelling met de hete adem van merkgenoot Verschueren in zijn nek, terwijl de Cecco en Dilley wat verderop volgden.

Ondertussen is de eerste lus van vier KP’s van dag 2 achter de rug en het is regerend kampioen Loix die vier snelste chrono’s op rij op de tabellen zette en zich ros rukte van Princen die nu volgt op 21 seconden. 

Foto: BRC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons