van der Horst

Spa Rally: Loix met comfortabele voorsprong richting finale

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Met nog één lus of vier KP’s te gaan en met de Clementine als afsluiter loopt de Spa Rally op zijn laatste benen. Met zes snelste chrono’s op rij kan Freddy Loix een afwachtende houding aannemen terwijl Kris Princen de laatste twee proeven achter zijn naam zette en een beetje van zijn achterstand kon afknabbelen.
Met nog één lus te gaan vertrekt Loix in zijn Skoda Fabia R5 na de regroup met een voorsprong van 21 seconden op de Peugeot 208 R5 van Kris Princen. Na zes snelste chrono’s op rij had Fast Freddy de kloof uitgediept tot 25 seconden. Nadien wist Princen nog tweemaal de snelste chrono af te drukken, maar kon niet dichter komen dan 21 tellen. Beetje veel om nog in aanmerking te komen voor de zege, maar de bloemen worden pas aan de meet uitgedeeld. Princen zal in ieder geval het tempo niet laten zakken, tenzij hij zich neerlegt bij de tweede plaats, want de voorsprong van Princen op Verschueren, die de derde plaats afsnoepte van Bouche, is  opgelopen tot bijna 2 minuten.

Verschueren was lang in een gevecht verwikkeld met Bouche, de Cecco en Dilley voor de derde stek. Straks mag de Oost-Vlaming zijn voorlopige en felbevochten podiumplaats verdedigen met een voorspring van zes seconden op Bouche.   

Foto: BRC
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Rally Championship op zaterdag 19 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons