van der Horst

Spa Rally: Nabeschouwing Steve Vanbellingen

Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen stonden enkele weken na hun schitterende rally van Haspengouw aan de start van de tweede manche van het Belgian Rally Championship: de Spa Rally. De wedstrijd werd een uitputtingsslag, waarin het weer een cruciale rol speelde. Het duo in de COMPAREX RACING by Colsoul Rallysport Mitsubishi EVOX kende wat technische problemen in de aanvangsfase, met tijdverlies als gevolg, maar na een mooie remonte werden Steve Vanbellingen en David Vanrijkelen uiteindelijk 12de algemeen en eerste standaardwagen.
  • Skylimit Events
“De verschrikkelijk verraderlijke omstandigheden van de rally maakten het misschien wel één van de zwaarste rally’s uit mijn carrière en dat maakt dit resultaat eens zo mooi”, vertelde een trotste Vanbellingen aan de finish.  

Spa en de Ardennen: het zijn namen die in de rallywereld op een hele geschiedenis kunnen terugblikken. Voor de derde opeenvolgende maal maakte de Spa Rally deel van het Belgian Rally Championship uit en de editie 2017 deed zijn reputatie alle eer aan: mooie proeven, verschrikkelijk weer en een wedstrijd waarin ervaring en wedstrijddoorzicht de sleutelwoorden waren. Getuige, de winst werd beslecht in de allerlaatste proef van de wedstrijd, na een fout van één van de twee opponenten.
Op vrijdag stonden vier proeven op het menu, twee bij ondergaande zon en twee in het duister. Heel wat toeschouwers maakten zich op voor het spektakel, maar voor het team van COMPAREX RACING by Colsoul Rallysport was de start eerder moeilijk…

Steve Vanbellingen: “We kenden problemen met de turbo en het technische team van Colsoul rallysport moest meteen aan het werk. We verloren uiteraard kostbare tijd, maar het voornaamste was dat de problemen van de baan waren en we dag ‘2’ op volle kracht konden aanvatten.”

De Mitsubishi startte goed op zaterdag, maar een gebroken cardan gooide meteen weer roet in het eten.

“Pech, we rijden enkele wedstrijden zonder het minste probleem en dan krijg je tweemaal met pech af te rekenen in amper 5 klassementsritten van één rally, maar ook hier weer, een zeer snelle interventie van de jongens van Colsoul en we waren weer op weg.”

Ditmaal waren de demonen uit de Japanse bolide en het duo Vanbellingen-Vanrijkelen draaide continu tijden in de top-15 van het klassement, met enkele mooie top-10-noteringen naarmate de weersomstandigheden slechter en slechter werden.

“We hebben een strakke wedstrijd gereden, zonder het risico op te zoeken, maar met goede chrono’s. We zijn dan ook van een 41ste plaats na de eerste proef opgeklommen naar de 12de algemeen en de winst in de standaardklasse, een prachtresultaat. Met dank aan het team, de ouvreurs, mijn corijder en alle partners, want dit is voor mij een van de mooiste resultaten in het BK rally die ik ooit heb behaald!”

Vanbellingen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 21 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons