van der Horst

Spa Rally: Andreas Mikkelsen aan de start

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen
DG Sport, organisator van de Spa Rally, hield nog een verrassing achter de hand, het al zeer sterke startveld krijgt met Andreas Mikkelsen nog versterking van een wereldtopper. DG Sport bracht de Noor onder bij het het PTR team van Pieter Tsjoen waar hij het stuur neemt van een VW Polo GTI R5.
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen / Ola Floene - VW Polo R WRC
Andreas Mikkelsen is geen onbekende voor Volkswagen, hij won immers drie WK-rally's (Catalonië (2015), Polen (2016) en Australië (2016)) aan het stuur van een Volkswagen Polo R WRC, maar krijgt in Spa een Polo GTI R5 uit de ateliers van het PTR-team toegeschoven.


“Ik kijk er echt naar uit om bij de Spa Rally aan de start te staan”, vertelt Mikkelsen. “Het is een wedstrijd die ik nooit eerder heb afgewerkt, want behalve in Ieper reed ik nooit eerder in jullie land. Ik heb ondertussen al begrepen dat de wegen in deze tijd van het jaar er nogal modderig en heel lastig bij liggen, maar dat maakt het net interessant! Ik heb al enkele YouTube-filmpjes bekeken, en het parcours lijkt me nogal verschillend met dat van Ieper, met een grotere opeenvolging van natuurlijke bochten. Ik heb de Polo R5 nooit eerder kunnen testen, maar ik ben er van overtuigd dat het potentieel van de auto hoog ligt. Reken er dus maar op dat ik zal aanvallen en zal proberen me maximaal te amuseren. Wat de concurrentie betreft… Iedereen weet dat er in België heel wat snelle rijders aan de start staan, dat belooft
PTR Team - VW Polo GTI R5
PTR Team - VW Polo GTI R5
dus een mooie strijd te worden. Ik ben heel blij dat ik een keer kan starten in het land van Thierry Neuville, één van mijn beste vrienden. Ik werk nog steeds aan een terugkeer in het WRC, en hoop dat me dat binnenkort ook lukt. Maar deze buitenkans om de Spa Rally af te werken wil ik met beide handen grijpen. Niet alleen om me te amuseren, maar ook om wedstrijdritme op te doen. En uiteraard wil ik ook voor wat spektakel zorgen.”

Foto's: Spa Rally
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Rally Championship op donderdag 5 maart 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons