van der Horst

Spa Rally: Cherain en Princen strijden voor de leiding

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Met de Herock Spa Rally zijn we aanbeland bij de tweede wedstrijd van het seizoen voor het JobFIXers BRC 2019. Na zijn knappe vijfde zege in zijn carrière in Haspengouw doet Kris Princen opnieuw een gooi naar de zege, maar ondanks de spijtige forfaits van ondermeer Vincent Verschueren en Sébastien Bedoret zal de concurrentie hem niet uit het oog verliezen.
  • Prospeed Competition
Tijdens de seizoensopener schonk Princen de VW Polo R5 zijn eerste zege op Belgische bodem terwijl Cédric Cherain, ondanks een lekke band, tweede werd op een dikke 17 seconden van de eerste leider in het Belgisch kampioenschap. Cherain reed in Haspengouw ook met een VW Polo R5, maar deze wagen was dit weekend niet vrij, waardoor Cherain het moet doen in de vertrouwde Skoda Fabia R5. Bedoret zal zijn voorlopige derde plaats in het kampioenchap dus niet verdedigen in Spa.

Na winst van Benoît Allard in 2017 en Adrian Fernémont in 2018, (na een lekke band van Princen) is de regerende Belgisch kampioen uit op revanche in Spa met de VW Polo uit de BMA stal. Ook Patrick Snijers tekent terug paraat met een identiek exemplaar van Bernard Munster (BMA) en ook hij aast op revanche na zijn vroege sortie in Haspengouw.
Guillaume de Mevius die Spa wou rijden als voorbereiding voor de Tour de Corse, moest de mooie Citroën R5 reeds in het opgevepark parkeren tijdens de shake down.

Na 24 Kp’s, 12 op zaterdag en evenveel op zondag, kennen we de winnaar van de tweede manche van het seizoen voor het BK Rally. Vandaag zaterdag staan twee lussen van vijf KP’s op het programma terwijl Winamplanche en Theux in de late namiddag nog een derde keer worden afgehaspeld.

Na de eerste lus is het duidelijk dat de strijd zich voornamelijk opnieuw zal toespitsen tussen Princen en Cherain.
Cherain trok hard van leer met zijn Skoda en zette tijdens de eerste KP de snelste tijd op de tabellen voor merkgenoten Adrian Fernémont en Ghislain de Mevius. De VW Polo’s van Princen en Sbnijers volgden kort. De Skoda-rijder lukte een hattrick en na drie KP’s had hij reeds een kleine voorsprong van 4,8 sec. op Fernémont en 5,2 sec. op Princen. Dit trio had zich los gerukt van ondermeer de Ghislain de Mevius (4de op 11,7 sec.) en Patrick Snijers die na een matige chrono op de tweede KP reeds een kleine halve minuut moest toegeven en de Cecco voor zich moest dulden.

Tijdens de twee laatste KP’s van de eerste lus zette Kris Princen zich eens goed recht en trok ten aanval. Hij lukte twee besttijden. Hierdoor springt de Limburger over Fernémont naar de tweede stek op amper één seconde van de leider. Fernémont, de Mevius, de Cecco en Snijers zijn de enigen die nog binnen een minuut staan van Cherain en volgen op respectievelijk 12, 35, 35 en 51 seconden.

Pascal Gaban is het nog niet verleerd en leidt op schitterende wijze de RGT in een Porsche op een 9de plaats algemeen voor Lejeune en Bouvy. Bij de Historics is Bux in zijn Escort de voorlopige leider voor Kenis die won in de Haspengouw.         
     
Foto: Davy Degryse



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 16 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Herock Spa Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons