van der Horst

Spa Rally: Cherain klopt Fernémont in Spa

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain heeft de Herock Spa Rally op zijn naam geschreven, de tweede manche van het Belgische Rallykampioenschap. Het is al zijn vierde carrièrezege in het BRC. Hij volgt Adrian Fernémont op die ditmaal tweede werd. Kris Princen is leider af in de BK-tussenstand na zijn opgave.
Cédric Cherain (Skoda Fabia R5) kwam niet echt meer in de problemen op de laatste dag. Na een schitterende openingsdag behield hij perfect de controle op zondag. Adrian Fernémont die vorig jaar nog de rally wist te winnen, moest deze keer tevreden zijn met de tweede plaats en moest zijn meerdere erkennen in Cherain die terug met de Skoda van start ging. De VW Polo van THX Racing was namelijk voorzien voor de Rallye du Touquet waar de 21-jarige Nicolas Ciamin er mee zijn eerste algemene zege in het Franse kampioenschap behaalde.

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cherain hield uiteindelijk dertien tellen over op Fernémont, en doet na zijn tweede plaats in Haspengouw een gouden zaak in het kampioenschap waar hij zich aan kop hijst ten koste van Kris Princen (VW Polo) die de finish niet zag in Spa.

De derde plaats voor Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) kwam ook niet meer in gevaar. Hij eindigde op ruim twee minuten van Cherain. Ook hij doet een goede zaak in het kampioenschap na zijn vierde plaats in Landen. Patrick Snijers (VW Polo) drong nog even aan voor het podium, maar mag met een vierde plaats met opgegeven hoofd Spa verlaten. De ouwe rot reed een meer dan degelijke wedstrijd en spoelt alzo de vroege opgave in Haspengouw door. Vijfde werd uiteindelijk Joachim Wagemans (Peugeot 208) die kwam warm draaien voor het TER-kampioenschap waar hij binnenkort aan begint. Wagemans eindigde op 6'40 van de winnaar.

Pascal Gaban zorgde misschien wel voor de verrassing van het weekend door als zesde te eindigen en daarmee de GT-klasse te winnen. Hij troefde daarmee Fred Bouvy af in de klasse. Tussen Gaban en Bouvy eindigden Grégoire Munster en Timo Van Der Marel die het mooie weer maakten in Spa. Munster troefde de Nederlander op de slotproef nog af en scoort dus een twee op twee in het Junior BRC.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 17 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Herock Spa Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons