van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Spa Rally: Cherain reikt hand uit naar winst

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Cédric Cherain heeft met nog vier proeven te gaan in de Spa Herock Rally nog een redelijke kloof over gehouden op de jagende Adrian Fernémont. Hij lijkt dus op weg naar een eerste overwinning in Spa. Ook de plaatsen achter de twee kemphanen liggen behoorlijk vast. Patrick Snijers zette inmiddels zijn eerste scratch neer in de VW Polo.
  • Curbstone
Adrian Fernémont (Skoda Fabia) blijft druk zetten op de leider maar die geeft voorlopig geen krimp. Cédric Cherain (Skoda Fabia) houdt de winnaar van vorig jaar voorlopig 17,9 seconden, want in principe zou moeten volstaan. Cherain kan zijn eerste overwinning boeken sinds de East Belgian Rally 2016.

Achter de twee tenoren hangt Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) inmiddels op twee minuten. Hij heeft op zijn beurt een voorgift van 25 seconden op Patrick Snijers. Ook dat zou moeten volstaan om de podiumplaats te behouden al zette Snijers zonet wel een besttijd neer, zijn eerste in de VW Polo.

Omdat Pieter-Jan Michiel Cracco wegviel door mechanische problemen duikt Joachim Wagemans (Peugeot 208) de top vijf binnen. Pascal Gaban lijkt bij zijn comeback meteen de GT-klasse te gaan winnen. In R2 is het nog spannend tussen de Adams van Timo Van Der Marel en Grégoire Munster die ondertussen al stevig in de top tien staan.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 17 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Herock Spa Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons