van der Horst

Spa Rally Classic: Voorbeschouwing van de organisatoren

Na een succesvolle editie afgelopen maart maakt de Yokohama Spa Rally Classic op 14 maart 2020 uiteraard opnieuw deel uit van het Spa Rally weekend. De strijd om de opvolging van François de Spa en Dominique Dufrasne in VHRS belooft heel open te worden, waardoor er meteen op heel wat interesse van de regularity-tenoren kan worden gerekend.
“De Yokohama Spa Rally Classic staat open voor voertuigen van 25 jaar of ouder, al dan niet voorzien van een beschermende carterplaat”, stelt een glimlachende Bernard Herman, verantwoordelijk voor het sportieve luik van de door DG Sport georganiseerde wedstrijd. “Dat betekent dat het parcours voor 100 procent uit asfalt zal bestaan, want de zware stukken van 2019 worden achterwege gelaten. De specialisten van de regularity zullen volgend programma krijgen voorgeschoteld: 100 kilometer RT, op een parcours dat de beroemde wedstrijden in en rond Spa meer dan waardig is. Als kers op de taart is er de showetappe van zaterdagavond, maar meer daarover binnenkort…”

De jaargang 2020 van de Yokohama Spa Rally Classic beantwoordt dan ook helemaal aan… de opmerkingen van de deelnemers na de vorige editie ! “We hebben er inderdaad een punt van gemaakt om met ieders mening rekening te houden”, vervolgt Bernard Herman. “Zo hebben we – om tijdens de RT’s meerdere keren tijden te kunnen opnemen – het vertrouwen gesteld in Tripy, dat zich over alles zal ontfermen. En op aanvraag van enkele pure regularity-liefhebbers komt er naast de 65 km/u-categorie ook een categorie met een gemiddelde van 50 km/u. Er worden op zaterdagavond dus twee verschillende uitslagen opgesteld, met een dubbele prijsuitreiking, die tijdens de officiële ceremonie in de VIP-ruimte van de Spa Rally 2020 zal plaatsvinden.” 

De inschrijvingen voor de Yokohama Spa Rally Classic 2020 zijn sinds maandag 9 december open op www.sparally.com, tabblad ‘Deelnemer’, vervolgens ‘Inschrijvingen”.

Persbericht Spa Rally Classic



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Rally Championship op maandag 23 december 2019.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons