van der Horst

Spa Rally Classic: Op gesloten weg, aan een gemiddelde van 65 km/u

Spa Rally
Spa Rally
Hij wordt verreden op afgesloten wegen, 100% geasfalteerd, en neemt het volledige tracé van de eerste dag van de Herock Spa Rally over, m.a.w. ongeveer 100 km verdeeld over 12 Regularity Tests (RT). Een terugkeer naar de mythische klassementsproeven zoals Winamplanche, Theux Becco, La Gleize (Moulin du Ruy) en Wanne in de lange versie. En nog een kleine klassementsproef in Francorchamps.
  • Powercars
Wie afgesloten wegen zegt, zegt ook een verhoogde veiligheid. Het gemiddelde dat moet gerespecteerd worden in 65 km/u. Het is dus zeker dat dit een serieuze uitdaging zal zijn op de vele gladde en venijnige stukken van het parcours ! De deelnemers aan de Spa Rally Classic zullen 5' na de laatste deelnemer van de Spa Rally BRC vertrekken.
De Spa Rally Classic is een volledig afzonderlijke wedstrijd, die haar eigen organisatie heeft, haar eigen klassement, haar eigen prijsuitreiking, etc.
Alle wagens van voor 1993 worden toegelaten.

De berekening van de gemiddeldes zal zo veel mogelijk vereenvoudigd worden. Een tabel van de gemiddeldes (geen verandering van gemiddelde bij de klassementsproeven) wordt opgesteld voor elk team 30 seconden voor het vertrek van de RT. De tijdopnames gebeuren enkel op precieze punten die in het roadbook zijn aangeduid.

Het is dus perfect mogelijk om naar de eerste plaatsen te dingen door "zoals vroeger" te rekenen, met een simpele chrono, zonder zich te moeten beroepen op technologie van het type Blunik of andere...
 
De inschrijvingen zijn gestart op de website www.sparally.com vanaf de 1ste december. De inschrijving voor de Spa Rally Classic bedraagt € 650.

Persbericht Spa RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op dinsdag 8 januari 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons