van der Horst

Spa Rally: De eerste etappe is tien chronoritten lang!

Parcours Spa Rally
Parcours Spa Rally
Een aspect dat voor een groot deel van de populariteit van de Spa Rally zorgt is het typische parcours. Typisch én iconisch, want de streek in en rond Spa is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Belgische rallysport. Bij het opstellen van het sportieve programma van zijn belangrijkste wedstrijd haalde DG Sport eens te meer alles uit de kast. Rijders, corijders en fans weten dat zeker te appreciëren…
  • Powercars
De zaterdagetappe bestaat uit twee lussen van vijf verschillende chronoritten, en vormt de hoofdbrok van de rally. Om acht uur ’s ochtends rijden de eerste bolides over het startpodium aan de Place Royale, om zo richting de eerste chronorit te rijden. Om 8u38 gaat de #1 dan van start in die eerste proef, die meteen al voor verrassingen zou kunnen zorgen.
In de loop van de dag trekken de teams en de toeschouwers dan richting enkele grote monumenten uit de rallysport, met Ster, Chevron, Basse-Bodeux, Wanne, enz. Goed voor een totaal van 132 kilometer.

Het centrum van Trois-Ponts, in nogal wat wedstrijden een vaste waarde, vormt het decor van de Regroup, die synoniem staat voor een gezellige sfeer en die de rijders en corijders de gelegenheid geeft wat uit te blazen.

Geven we ook nog mee dat de deelnemers van de Yokohama Spa Rally Classic in de drie categorieën VHRS 80, VHRS 65 en VHRS 50 de laatste twee proeven van deze eerste etappe niet zullen afwerken, om te vermijden dat ze ’s avonds te laat naar het centrum van Spa moeten terugkeren.

Herinneren we er ook aan dat in de voorverkoop van de tickets voor de Spa Rally 2023 ook een digitaal programma hoort, met naast de deelnemerslijst het gedetailleerde parcours van elke chronorit. Waarop wacht u nog?

DG Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 7 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons