van der Horst

Spa Rally: Dirk Vermeersch met Fiat 124 Spider GT in Belgian Historic Rally Championship

Dirk Vermeersch - Fiat 124 Spider GT
Dirk Vermeersch - Fiat 124 Spider GT
Voor wie regelmatig in de Belgische autosportwereld ronddwaalt, is de kans groot dat hij/zij Dirk Vermeersch tegen het lijf loopt. De onverslijtbare Antwerpenaar, die na een mooie autosportcarrière richting Frankrijk trok om wijnboer te worden, kruipt regelmatig opnieuw in het kuipje. Dat is ook in het seizoen 2017 niet anders, maar ditmaal is het Vermeersch te doen om het pure amusement
  • Skylimit Events
Hélène Vermeersch-De Ridder - Dirk Vermeersch
Hélène Vermeersch-De Ridder - Dirk Vermeersch
Dirk Vermeersch was met zijn Fiat 124 Spider GT te bewonderen tijdens de Legend Boucles @ Bastogne waar hij zijn ding deed bij de Classics. “Ik heb veel bewondering voor de specialisten van regularity, maar het is echt niet mijn ding. Zeer moeilijk om vooraan mee te rijden en ik wil gas geven waar ik wil.”

Die man dier de kleuren van Excelsior en LePlan GT Wines verdedigt heeft zich voor komend weekend ingeschreven in het Belgian Historic Championship met dezelfde Fiat 124 Spider GT. Uiteraard niet om te winnen, want daarvoor komt veel te kort met amper 137 pk, maar wel om zich te amuseren en om een historische FIA wagen te laten deelnemen. Op die manier betekent hij toch een mooie meerwaarde voor het kampioenschap.

“Ik ben er nog niet uit welke rally’s we zullen betwisten, maar met de Spa Rally, waar ik exact 30 jaar geleden nog op het podium stond, beginnen we alvast. Ook de Sezoensrally op de Maaskiezel staat in het rood aangevinkt, net als de Rally van de Condroz. Inzake de andere wedstrijden zien we wel. Ik kan niet wachten tot volgend weekend om in Spa opnieuw het gas vol in te drukken”, besluit levensgenieter Dirk Vermeersch.  

Foto's: Martijn Wouters & Dirk Vermersch pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 14 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons