van der Horst

Spa Rally: Een Metro 6R4, een Celica ST205 en een Impreza 555 als nulwagens

Subaru Impreza 555
Subaru Impreza 555
De Spa Rally, de finale van het Belgian Rally Championship 2023 die op zaterdag 25 en zondag 26 november op het programma staat, belooft heel spannend te worden, dankzij een hoogstaand startveld. Maar de fans hoeven niet eens tot de doortocht van de wagen met het nummer #1 te wachten om te kunnen genieten! Want in samenwerking met de Breitt Gallery en de familie Breittmayer wil DG Sport ook voor de ‘verpakking’ alles uit de kast halen, en enkele nulwagens laten voorrijden die duidelijk de geschiedenis van de rallysport hebben gekleurd…
  • Powercars
Olivier Breittmayer en Pierre Sibille ontfermen zich over het aankondigen van de komst van de deelnemers aan de rally, en doen dat op een aantal verschillende manieren.

Gedurende het weekend zien we ze in actie aan het stuur van een MG Metro 6R4 ex-Prodrive en ex-David Richards, één van de zeldzame exemplaren met het stuur links, en nog steeds een heel indrukwekkende Groep B!

Uit de Groep A-tijden komt er een Subaru Impreza 555 in Safari Rally-versie naar Spa, een wagen die in die tijd werd bestuurd door Kenneth Eriksson. 

Toyota Celica GT-Four ST-205
Toyota Celica GT-Four ST-205
En de Toyota Celica GT-Four ST-205 ex-Armin Schwarz is één van de zes fabriekswagens die in 1995 door het Japanse merk werden gebouwd. Het is zonder twijfel één van de mooiste Celica’s uit de geschiedenis, zeker in die kleuren.

De aanwezigheid van deze koninginnen van de rallysport geeft DG Sport ook de gelegenheid om de eerste editie van het Ardenne Rally Festival aan te kondigen, gepland voor de lente van 2024, waarbij in en rond Vresse-sur-Semois nog eens uitgebreid uit het grote boek van de rallygeschiedenis wordt voorgelezen, zonder enige vorm van competitie.

In afwachting hebben de liefhebbers met de Metro, Impreza en Celica uit de Breitt Gallery nog een extra reden om tijdens het laatste weekend van november naar Spa af te zakken…

Spa Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 17 november 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons