van der Horst

Spa Rally: Fernémont & Maillen aan het feest

Fernemont-Maillen - Skoda Fabia R5
Fernemont-Maillen - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont en Samuel Maillen hebben in een Skoda Fabia R5 de Rally van Spa achter hun naam gezet. Het werd een spannende editie met enkele zware sorties en een beslissing die viel door lekke banden van Princen en de Mevius.
  • Powercars
IJzingwekkend werd het slot van de rally van Spa. Princen (Skoda Fabia R5) leek plots volledig uitgeteld toen hem een minuut straftijd boven het hoofd hing. Dat werd later gecorrigeerd, maar quasi tegelijkertijd verloor de Limburger veel tijd op Blanchimont door een lekke band waardoor hij toch op achtervolgen was aangewezen.

Maar dat was buiten Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5) gerekend. Hij nam met een besttijd over en bleef daarna de rest van de dag in het kielzog hangen van Princen. Resultaat, Princen kwam wel dichter maar de overwinning bleef buiten schot. Fernémont scoort een eerste BK-zege, met slechts een overschot van 5.2 seconden op Princen. De Limburger doet wel een gouden zaakje in de BK-tussenstand door de afwezigheid van Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en de nieuwe opgave van Cédric Cherain (Ford Fiesta R5).

Michaël Albert (Ford Fiesta R5) werd een knappe derde bij zijn R5-debuut. Ghislain de Mévius, pechvogel van de middag werd vierde op vier minuten. Patrick Snijers parkeert zijn Porsche GT3 binnen de top vijf, net voor de Ford Fiesta R5 van een ontluikende PJM Cracco.

Grégoire Munster (Opel Adam) was ongenaakbaar in R2 en werd zelfs achtste algemeen. Bij de historics ging de winst naar Christophe Daco (Ford Escort).

Foto: RIP

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zaterdag 10 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons