van der Horst

Spa Rally: Het programma voorgesteld

Spa Rally
Spa Rally
Door terug te grijpen naar een tweedaagse rally – zaterdag 16 en zondag 17 maart – hebben de organisatoren van de Herock Spa Rally er in de eerste plaats voor gezorgd dat hun evenement zo gezellig mogelijk blijft. Op beide dagen staan er twaalf chronoritten op het programma, waardoor de fans niet alleen heel wat gelegenhied krijgen om de deelnemers in actie te zien, maar ook om van het hartje van Spa en daarbijhorende ontspanning te genieten.
De zaterdagetappe begint met de chronoritten van Winamplanche en Theux, vooraleer er om 9u34 een eerste keer over het podium op de Place du Monument in Spa wordt gereden. Nadien gaat het richting de klassementsproeven van Francorchamps, Wanne en La Gleize, waarna opnieuw het assistentiepark op het circuit van Francorchamps wordt aangedaan. Rond 13 uur vertrekt men voor een tweede lus van vijf spéciales, met een tweede doortocht op het podium (14u32). De eerste dag eindigt met een derde passage in Winamplanche en Theux, waarna om 19u30 opnieuw het podium wordt aangedaan. Kwestie van er voor te zorgen dat de sfeer in de officiële tent naast het podium nog wat meer stijgt komen de deelnemers aan de Spa Rally Classic (VHRS) er samen in afwachting van hun officiële prijsuitreiking.

Op zondag worden de festiviteiten om 8 uur 's ochtends op gang geschoten, met de chronoritten van Francorchamps, Herve, Fays Show en Spa, die in minder dan twee uur worden afgewerkt! Om 10u46 wordt er over het podium op de Place du Monument gereden, voor een terugkeer richting het Circuit van Spa-Francorchamps. Dat programma wordt 's namiddags herhaald (podium om 14u09) en een derde keer om 15u18. Om 17u32 worden de winnaars en alle anderen op het podium onthaald! Het startschot voor een ongetwijfeld sfeervol feestje.

In totaal staan er meer dan 200 kilometer tegen de klok op het programma. Actie!

Persbericht Spa RallyDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 1 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Herock Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons