van der Horst

Spa Rally: Princen eerste leider

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen is de eerste leider in de Spa Rally, de tweede manche van BRC. Hij zette meteen de besttijd neer op de openingsproef op en rond het circuit van Francorchamps. Vrijdagavond zijn er nog vier proeven.
De Spa Rally begon vrijdagmiddag met een stevige proef op en rond het mythische circuit van Francorchamps. Princen (Skoda Fabia R5) was meteen bij de les en klokte de besttijd. De Limburger was wel maar een tiende van een seconde dan zijn merkgenoot Ghislain de Mévius (Skoda Fabia R5). Adrian Fernemont (Skoda Fabia R5) opende ook scherp met een derde tijd op 1.6 seconden van de leider.

Michaël Albert (Ford Fiesta R5) en Guillaume de Mévius (Peugeot 208 R5) ronden de top vijf af, net voor een sterke Patrick Snijers (Porsche GT3). Cédric Cherain (Ford Fiesta R5) gaf meteen 16 tellen toe op Princen. Sébastien Bédoret is de grote verliezer. Hij verloor 3 minuten door mechanische problemen.

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 9 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons